Junak iz Supetra riskirao vlastiti život kako bi spasio putnicu: Ni stari Bračani ne pamte ovakvo nevrijeme

Junak iz Supetra riskirao vlastiti život kako bi spasio putnicu: Ni stari Bračani ne pamte ovakvo nevrijeme

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

O SUPETRANINU Anti Dobroniću u domaćim se medijima već nekoliko puta pisalo i ne bismo pretjerali kada bismo, pričajući o ovom skromnom 36-godišnjaku, konstatirali da se radi o pravom junaku.

Naime, vlasnik desetmetarskog glisera dosad je, surađujući s bračkom Hitnom pomoći, pomogao mnogima, ali kad zapuše bura s orkanski udarima kao što je to danas bio slučaj na Braču, Ante svoj život bez previše razmišljanja stavlja na kocku kako bi pomogao drugima.

Valovi su na mjestima bili visoki do šest metara

Danas je život spašen, zahvaljujući hrabrosti Dobronića i podjednako hrabre ekipe koja je s njim krenula na put, putnici koja je doživjela srčani udar.

"Dežuram od 0 do 24, a zadužen sam za Brač i Šoltu. Dakle, gospođa je doživjela infarkt, trajekt ne vozi, helikopter zbog vjetra nije mogao uzletjeti tako da je jedino rješenje bio gliser. Prijatelj Nikola Klinčić i ja uputili smo se prema Braču iz Supetra, a s nama je još bila i liječnica Divna Leskur i medicinski tehničar Darko Bakić", govori Dobronić za Index i nastavlja: "Putovanje je po ovakvom vremenu trajalo otprilike 35 minuta, a valovi su na mjestima bili visoki i do šest metara".

 

"Na svu sreću, gospođu smo prevezli na vrijeme i sve je dobro završilo", priča Dobronić i potvrđuje da je današnji izlazak bio izuzetno opasan budući da čak ni stari Bračani ne pamte ovakvo nevrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok bi ga mnogi nazvali junakom, Dobronić ne voli izlaziti u mediji s "junačkim pričama" jer tvrdi da je to njegov posao. U posljednjih pet godina ima i po nekoliko ovakvih intervencija godišnje (prije tri godine pisalo se o njegovom spašavanju trudnice koju je također prevozio u ovako teškim vremenskim uvjetima) te dodaje da bi vrlo rado volio da u takvim situacijama postoji netko drugi tko bi taj posao odradio umjesto njega.

Netko to mora učiniti

"I platio bih da me ne zovu po ovakvom vremenu, ali netko to mora učiniti", šali se Dobronić i nastavlja u nešto ozbiljnijem tonu: "Znate o čemu se radi? Ja ipak kod kuće imam troje djece i stvarno ne znam tko bi ih prehranio da se meni nešto dogodi. Lijepo se pohvaliti i nekom pomoći, ali na pameti su vam uvijek vaša djeca".

Naravno, kad je riječ o riskantnim intervencijama, to izaziva i opravdanu zabrinutost članova njegova obitelji.

"Ja u pravilu to odobravam. Naravno da postoji strah svaki put kad izađe po takvom vremenu i nikad vam nije svejedno, ali kad se radi o ljudskim životima, tu nemamo što raspravljati. On je takav čovjek i uvijek je spreman pomoći, a i ja sam takva pa nikad nemam nikakav prigovor", rekla nam je Antina supruga Gordana.

No, upravo zbog situacije gdje je Dobronić jedini na kog se ljudi mogu osloniti, naš se sugovornik pita što će biti kad njega više ne bude.

"Jednog dana kad odem u prijevremenu mirovinu, vidjet ćemo što će se dogoditi. Daj bože da pronađu nekog boljeg od mene", zaključuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara