Kad ozbiljno pokušate objasniti crkvu u obliku penisa, ispadate još smješniji

Kad ozbiljno pokušate objasniti crkvu u obliku penisa, ispadate još smješniji

Foto: Google Earth

PROŠLOG mjeseca svjetskim medijima proširila se priča o crkvi u gradu Dixonu, u saveznoj državi Illinois, koja, pogledate li je iz zraka, neodoljivo podsjeća na penis.

Naravno, ova infantilna priča oduševila je javnost, a mediji su odlučili intervjuirati čelnike crkve i arhitekta kako bi im objasnili kako je do ovog došlo. No, bilo je za očekivati da će u ovakvoj situaciji suhoparno i smrtno ozbiljno objašnjenje cijelu priču učiniti još smješnijom.

"Internet ima moć činiti dobro, ali i moć olajavanja i destrukcije", rekao je za Sauk Valley Media predstavnik crkve Scott Shepherd i objasnio: "Crkvu nismo dizajnirali kako bi je ljudi gledali iz zraka".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako im namjera nije bila poslati jasnu poruku Bogu (i korisnicima Google Eartha), postoji objašnjenje zašto su se odlučili baš za ovaj oblik.

"Oblik možemo zahvaliti našoj želji da se dio zgrade nalazi pored sjecišta dviju ulica, ali u isto vrijeme, nismo htjeli srušiti hrast koji se također može vidjeti na slici", rekao je Shepherd.

Arhitekt John McLane koji je radio na projektu pokušao je novinare uvjeriti da je priča o penisu "pomalo nategnuta" i da crkva oblikom ne podsjeća na penis.

"Žalim ih. Isus nam nije rekao da okrenemo drugi obraz kako bi nas još više zlostavljali. Rekao nam je da okrenemo drugi obraz kako se ne bismo ponašali kao svi ti ljudi", zaključio je na kraju Shepherd komentirajući reakcije na internetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara