Kako je majmunčić Darwin postao "zvijezda svjetskog kalibra"

Foto: Twitter

KADA su prošlog vikenda kanadske vlasti u Torontu uhvatile lijepo obučenog majmunčića koji je na sebi imao samo krzneni kaput i pelenu, malo je tko mogao predvidjeti da ga čeka svjetska slava.

Naime, "majmunčić iz Ikee" (tamo je uhvaćen), brzo se proširio internetom, a svjetski su mediji doslovno poludjeli za ovim simpatičnim primatom.

Međutim, nakon što je uhvaćen, javila se i Yasmin Nakhuda. Žena koja ga je isprva samo čuvala, postala je njegova vlasnica nakon što se Darwin nije htio vratiti svojim vlasnicima, a majmunčić je nakon toga više nije napuštao. S njom je spavao i tuširao se."Na početku mi je rečeno da je to najbolje za njega jer mali majmuni isprva žive na leđima majke", rekla je Yasmin za Toronto Star.

Majmun je svjetsku slavu stekao nakon što je u nedjelju izašao iz parkiranog auta i prošetao se parkiralištem Ikee u svom "stylish outfitu" i peleni. Međutim, nakon što su ga vlasti privele, odveden je u sklonište nedaleko Toronta, a Yasmin mora platiti kaznu od 240 dolara. No, problem je nastao kada joj majmuna nisu htjeli vratiti.

Yasmin je odlučila angažirati odvjetnika jer Darwina smatra dijelom obitelji.


"Ne može živjeti bez mene i svi koji znaju Darwina znaju da je to istina. On me treba na isti način na koji dijete treba majku", rekla je Yasmin i dodala da majmun nije kao pas ili mačka jer ima gotovo "ljudske osjećaje".

Nakhuda je zato na internet postavila niz videa koja pokazuju njihove svakodnevne navike, od odijevanja, preko pranja zubiju, pa sve do mijenjanja pelena.

Yasmin želi da joj Darwina vrate, ali spremna je prihvatiti kompromis i biti uključena u njegov život u skloništu za primate Story Book u Ontariju. Ipak, zabrinuta je za njegov život u skloništu jer tvrdi da je Darwin već nekoliko puta pokazao da baš ne voli svoju vrstu. Glasnogovornica službe Mary Lou Leiher u ponedjeljak je izjavila da je majmunčić pod stresom, ali inače je u redu.


Sherri Delaney iz skloništa tvrdi da će Yasmin bez problema moći posjećivati Darwin jednom kad se smjesti i dodaje da životinje tog tipa ionako ne mogu biti kućni ljubimci.  Dodala je i da majmuna nije u redu oblačiti u kaputiće i pelene.

Inače, u Ontariju je zabranjeno držati majmune poput Darwina jer često nose opasni virus herpes B.

Bilo kako bilo, Darwin već ima svoj profil na Twitteru, a fanova je iz dana u dan sve više.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara