Kakvi problemi muče unuku Benita Mussolinija

Foto: Wikipedia

NOVA zastupnica u Europskom parlamentu Alessandra Mussolini požalila se na diskriminaciju u Europskoj pučkoj stranci (EPP) zbog svoga imena, objavili su u četvrtak talijanski mediji.

"Nepoželjna sam u EPP-u zbog svoga imena", izjavila je unuka fašističkog diktatora Benita Mussolinija, koja je u Europski parlament izabrana na listi stranke Forza Italia bivšeg predsjednika talijanske vlade Silvija Berlusconija.

"Nijemci žele ne samo odlučivati o talijanskom paktu stabilnosti, nego i o tome tko u Italiji treba biti biran. Dobila sam tisuće preferencijalnih glasova, a oni tvrde da je moje ime nepoželjno. To je povreda talijanske suverenosti", rekla je 50-godišnja Mussolini talijanskim medijima, ne navodeći druge detalje.

EPP je opovrgao njezine tvrdnje.

"Alessandra Mussolini je članica kluba zastupnika EPP-a, jer je izabrana na listi stranke koja pripada našem klubu zastupnika. Nitko nije službeno spominjao pitanje njezina isključenja iz EPP-a", izjavio je glasnogovornik EPP-a u Europskome parlamentu Pedro Lopez de Pablo.

Novu je zastupnicu podržala i njezina stranka. "Demokratska prošlost gospođe Mussolini nesporna je i EPP ju ne može diskriminirati zbog njezina imena. U EPP-u ima bivših nacista i bivših komunista", rekao je zastupnik stranke Forza Italia Gianfranco Rotondi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara