Kamera snima sve: Pohotni gradonačelnik ponovno snimljen kako hvata žene na skupovima

Screenshot: YouTube 

PERCY FERNANDEZ, 75-godišnji gradonačelnik Santa Cruza u Boliviji, očito nije svjestan činjenice da u današnje vrijeme malo toga promiče objektivima kamera.

Pohotni gradonačelnik u nekoliko je navrata snimljen kako na skupovima hvata dvije žene, a treću nasilu pokušava poljubiti.

Štoviše, jedna od žena je novinarka koja je prije samo nekoliko dana imala nesreću sjediti pored njega na jednom od skupova, a Fernandez ju je cijelo vrijeme pipkao po bedrima sve dok mu ona ruku nije maknula i vratila je na njegovo bedro.

To nije prvi puta da se našao na udaru kritike. Prije nekoliko godina, na otvorenju jednog mosta pokušao je nasilu poljubiti jednu inženjerku, a jednu je gradsku vijećnicu tapšao po stražnjici dok je ona držala govor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivano, Fernandez je zaradio tužbu za seksualno zlostavljanje, seksualno nasilje i diskriminaciju.

"Smatramo ovo izrazom nasilja protiv žena Bolivije. Tim više jer je ovo ponašanje koje se u njegovom slučaju neprestano ponavlja", rekla je za CNN tužiteljica Marcela Revollo Fernandez.

Bude li optužen, gradonačelniku prijeti kazna od četiri godine zatvora.

Iako tvrdi da mu namjera nije bila uvrijediti novinarku Mercedes Guzman, nije se ispričao zbog pipkanja već se obrecnuo na novinare zbog "cirkusa koji su stvorili".

Novinarka Lupe Cajias osudila je njegovo ponašanje rekavši kako je ovdje riječ o "arogancija političara na vlasti", ali prije svega čovjeku koji se oteo kontroli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara