Kao u bajci: Ženi oboljeloj od raka dojke priuštili nezaboravno pariško iskustvo

Kao u bajci: Ženi oboljeloj od raka dojke priuštili nezaboravno pariško iskustvo

Foto: Facebook/Sue Bryce

"PREKRASNA žena pleše ispred Eiffelovog tornja, obučena u ružičastu vjenčanicu u kojoj izgleda kao da je izašla iz bajke. Nasmiješena je pred objektivom jedne od najboljih australskih fotografkinja, Sue Bryce. Međutim, ovo nije obično snimanje".

Ovim su riječima strani mediji opisali zanimljivo snimanje, a model je bila 35-godišnja Jill Brzezinski-Conley, koja je prije tri godine, samo dan prije 32. rođendana, prošla dvostruku mastektomiju, a danas boluje od neizlječivog raka koji joj se proširio na kosti.


Prošle godine u kolovozu, Jill je posjetila svoju prijateljicu iz djetinjstva, Nikki Closser, koja se bavi fotografiranjem vjenčanja i zamolila je da je fotografira kako bi medijima poslala slike nakon operacije jer smatrala je da bi tako mogla dodatno probuditi svijest o ovoj opakoj bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nikki je fotografije i njenu priču poslala Sue Bryce, a fotografkinja ju je, nadahnuta njenom pričom, pozvala na snimanje u Pariz.

"Bilo je milijun puta bolje nego sam očekivala. Prvi puta sam se osjećala kao Pepeljuga, a ne pacijentica. Osjećala sam se kao supermodel i bio je to prekrasan osjećaj. Nisam se htjela vratiti kući", rekla je Jill koja se nada da će njena priča potaknuti druge žene da vode brigu o svojim tijelima.

"Da sam neke stvari znala ranije, možda bih ovo izbjegla. Informirajte se, upoznajte svoje tijelo i prepoznajte simptome prije nego obolite", rekla je Jill u nadi da će njen potez barem malo pomoći ženama diljem svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara