"Kapetan kukavica" s Coste Concordije htio u reality show

"Kapetan kukavica" s Coste Concordije htio u reality show

Screenshot: Youtube

TOSKANSKI tužitelj zatražio je uhićenje Francesca Schettina jer se doznalo da je nepravomoćno osuđeni kapetana kruzera Costa Concordia razmišljao o sudjelovanju u reality showu u Hondurasu, piše The Guardian.

Schettinovog pomoćnika su nedavno snimili u pregovorima s producentima za kapetanovo sudjelovanje u "Otoku poznatih" u kojoj bi slavni Talijani bili ostavljeni na pustom otoku na Hondurasu po uzoru na britanski reality "I'm a Celebrity: Get Me Out of Here!".

Rekli su mu da bi sudjelovanje poznatog kapetana učetverostručilo gledanost showa. Njegov honorar od 850.500 dolara uplatili bi obiteljima žrtava tragedije. Pomoćnik je na sve pristao, ali nije znao je da je sve namještaljka i da ga zapravo snimaju za skeč showa "Le Lene". Tužiteljstvo sada snimku koristi protiv Schettina jer kažu da "imaju dokaz da je imao namjeru olako napustiti zemlju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bježao s broda prije nego su evakuirani putnici

Talijanski sud je nedavno bivšeg kapetana, u čijem su brodolomu prije tri godine poginule 32 osobe, osudio na šesnaestogodišnju zatvorsku kaznu, ali još nije uhićen jer se u Italiji zatvorska kazna počinje služiti tek nakon što se iskoriste sva prava na žalbu.

Bivši kapetan Costa Concordije proglašen je krivim za ubojstvo i potonuće broda. Naime, kruzerom dugačkim 290 metara previše se približio obali i pritom udario u otočić Giglio, pri čemu je probijen trup broda. Nakon toga je kaotično organizirao evakuaciju.

Mediji su ga nazvali "kapetan kukavica" jer je napustio brod prije nego što je spašeno svih 4.200 putnika i članova posade, a on se branio da je s obale pomagao u evakuaciji.

Schettino je na odvojenom suđenju morao objasniti i ulogu svoje ljubavnice, moldavske plesačice Domnice Cemortan, koja je na brodu bila bez karte. Tužitelji su naveli da je njezina prisutnost na komandnom mostu broda "izazvala zbunjenost i rastresenost kapetana".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara