Kineski test zaludio internet: Ovako možete provjeriti jeste li lijepi ili ružni

Foto: Twitter

NA INTERNETU se proširio novi način zabave, a ovaj put u pitanju je zanimljivi test.

Na kineskoj verziji Facebooka, Weibou, tisuće korisnika već su sudjelovale u testu pod nazivom "Identifikacija ljepote i ružnoće". Kao što mu ime kaže, testom možete utvrditi jeste li lijepi ili ružni. Kako napraviti test? Kažiprst prislonite na svoj nos i bradu tako da vam vrh kažiprsta dodiruje vrh nosa.

Ako vam usne dodiruju kažiprst - čestitamo, lijepi ste. Ako vaše usne ne dodiruju kažiprst onda, prema ovom testu, spadate u kategoriju ružnih ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Test se s Weiboa brzo proširio na ostatak interneta, piše Daily Mail. Doktor Mark Holmes iz kirurškog centra "McIndoe" kaže kako se radio o testu koji zapravo može dobro utvrditi simetriju i proporcije donjeg dijela čeljusti.  "Ovu metodu iskusni doktori koriste kada planiraju kozmetičke tretmane. Je li to znak ljepote? To je možda malo prenategnuto, ali ljepota je dijelom određena simetrijom i pravilnim proporcijama", rekao je Holmes.

Oni koji "ne prođu" test slobodno ga mogu ignorirati jer plastični kirurzi smatraju kako on ipak nije pravo ogledalo ljepote.

"Ovo je zabavan test, ali morate ga uzeti u obzir sa zrncem sumnje. Ljepota je u oku promatrača i moramo se sjetiti kako na različitim dijelovima svijeta ljudi imaju različite karakteristike i različite ideale ljepote. Ovo je veliko generaliziranje i zato nema neko veliko stvarno značenje", rekao je plastični kirurg Brent Tanner.


 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara