"Klinci s Ribnjaka" u Beču u sklopu turneje "Djeca Hrvatske djeci Europe"

"Klinci s Ribnjaka" u Beču u sklopu turneje "Djeca Hrvatske djeci Europe"

Foto: Press

DJEČJI zbor "Klinci s Ribnjaka" najnagrađivaniji je dječji zbor u Hrvatskoj.

2011. godine "Klinci" započinju ciklus koncerata "Djeca Hrvatske djeci Europe" uz orkestar Alana Bjelinskog. Prvi takav koncert održan je u svibnju u Ljubljani pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Josipovića i predsjednika Türka, kao i svesrdnu pomoć gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića. Snimku koncerta u prepunoj dvorani "Šiška" emitirale su HRT i TV Slovenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nastavak projekta 2012. godine odvio se u talijanskoj prijestolnici, Rimu. "Klinci s Ribnjaka" uz orkestar Alana Bjelinskog nastupili su uživo 26. travnja 2012. godine u dvorani "Petrassi" u Auditorium Parco della musica u Rimu, a sad je na red stigao i Beč. Naime, jučer 30. studenog 2012. godine zbor je u Bečkoj vijećnici (Wiener Rathaus) na Rathausplatzu održao svoj treći u nizu koncerata u sklopu ove turneje.

U prepunoj dvorani svečane vijećnice Klinci su nastupili zajedno sa zborovima iz čitavog svijeta, a na repertoaru su bile isključivo prigodne božićne pjesme u sklopu manifestacije "Advent u Beču". Za vrijeme boravka bili su i gosti Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču.

Do ulaska u Europsku uniju planirana su još dva koncerta: u Bruxellesu i Budimpešti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara