Klinci u samo dva dana spiskali 9000 kuna preko tatinog iPada

Ilustracija: Shutterstock

ŠESTOGODIŠNJI blizanci potrošili su gotovo 1000 funti igrajući se na iPadu svojih roditelja unutar samo jednog vikenda, što je njihovog oca natjeralo da se pobuni protiv nedovoljno strogih ograničenja u aplikacijama koje se plaćaju.

Ashley Griffiths iz St Ivesa u Engleskoj ispričao je da su njegovi blizanci unutar dvije igrice kupili virtualne ljubimce i odjeću u vrijednosti od 979 funti (gotovo 9000 kuna). Dodaci, čija je početna cijena od 2,50 funti narasla do 75, kupljeni su uz pomoć lozinke, što je natjeralo Griffithsa da napomene da bi tvorci aplikacija trebali osim toga tražiti da se upišu i detalji s kreditne kartice kad se kupuje unutar aplikacije, budući da su njegova djeca znala lozinku jer su iPad upotrebljavala za zadaće i igranje, piše Telegraph.

On i njegova supruga u nedjelju navečer primili su mailove od Applea u kojima ih se obavještava o digitalnoj kupovini. "Djeca ne razumiju vrijednost novca, oni to samo vide kao način da sakupe još virtualnih životinja i odjeće za likove u igrici. Mislim, tko bi zdrave pameti platio 75 funti za virtualnog ljubimca? Ove su igre usmjerene prema djeci i njihovi su tvorci točno znali što će se dogoditi. Trebale bi biti poduzete mjere da se to spriječi", ispričao je ljutiti otac.

U međuvremenu je on promijenio lozinku, a iz Applea su mu odlučili vratiti novac. Ipak, to ga, čini se, nije pretjerano smirilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara