Koliko biste platili Facebooku da pošaljete poruku slavnoj osobi?

Foto: Shutterstock

FACEBOOK je nedavno počeo testirati novu funkciju koja će korisnicima omogućiti da za određeni iznos šalju poruke poznatim osobama čak i onda kada im te osobe nisu prijatelji. Ono što korisnici dobivaju jest jamstvo da je slavna osoba njihovu poruku pročitala.

Korisnike će ovaj luksuz, zasad dostupan u 36 zemalja, koštati i do 10 funti, piše The Guardian. Naravno, cijena ovisi o još nerazjašnjenom "algoritmu slave". Drugim riječima, što je osoba slavnija, to je poruka skuplja. Primjerice, da biste se javili Cressidi Bonas, djevojci princa Harryja, treba izdvojiti tek sedamdesetak penija, dok poruka olimpijskom plivaču Tomu Daleyju ili Salmanu Rushdieju košta nešto više od 10 funti (oko 100 kuna). Cijene još uvijek nisu konačno definirane.

Iz Facebooka poručuju da još uvijek ne znaju hoće li ovu funkciju ponuditi svim korisnicima, a uvođenje u cijeloj mreži ovisit će o reakcijama.

Podsjetimo, Facebook je u siječnju ponudio korisnicima da kontaktiraju osnivača mreže Marka Zuckerberga za 100 dolara, ali njihov potez nije dočekan s oduševljenjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara