Komedija na suđenju stoljeća u BiH: Sarajevska mafija se dvije godine poigravala sa sudom

Screenshot: Youtube

"UMJETNIK Zijad Turković", tako se na suđenju predstavio vođa bosanskohercegovačke kriminalne skupine koja je prije nekoliko dana osuđena na ukupno 100 godina zatvora. Umjetnik "Zika", kako ga zove sarajevska raja, dobio je 40 godina zatvora zbog raznih krivičnih djela (ubojstava, pokušaja ubojstava, trgovine drogom, pljački...).

Turković, svjestan da će biti osuđen, suđenje je pretvorio u pravu lakrdiju. Javnost u Bosni i Hercegovini s oduševljenjem je očekivala snimke iz sudnice, sve dok ih sudac Izo Tankić nije zabranio. Međutim, Turković je ipak, preko svojih poznanika, nastavio objavljivati snimke sa suđenja na Youtube profilu.

"Đe si Dino barabo stara?", "Imam li pitanja za svjedoka? Jedino može li nam Mujo nešto otpjevati?", "Možete li pomaknuti monitor, krije mi se svjedok iza njega", samo su neki ispadi Turkovića koji se branio napadom na "korumpirano" tužiteljstvo.

"Lakija malo prenijelo", najcitiranija je rečenica u 2013. godini u Sarajevu. To je bio odgovor svjedoka-pokajnika Seada Dumanjića na pitanje tužiteljice zašto su ubili Vernera Ajdarija. Inače, "Laki" je Milenko Lakić, hladnokrvni ubojica, koji se u sudnici žalio da mu daju jesti sendvič, a on nema zube. "Laki" je prijetio svjedocima da će ih pretući mikrofonom, a ima i fobiju od novinara za koje je tvrdio da ga gledaju i namiguju mu. "Odlučio sam se na štrajk glađu", rekao je Lakić, a samo minutu kasnije poručio: "Pa što je s vama, nisam ja lud da ne jedem i dovodim svoj život u pitanje."

Jedno od najupečatljivijih svjedočenja bilo je Sendija Tolića, sina ubijenog Marija. Sendi je na nevjerojatan način opisao kako je upoznao Turkovića, kako je doživio njegovu kuću u kojoj "stoji oružje poput šampona", te u kojoj "se o ubojstvima pričao kao o nekoj sitnici, kao da se prolila kava".

Pogledajte u kakvu su komediju "suđenje stoljeća" pretvorili Turković i društvo:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara