Korejska YouTube senzacija razljutila Amerikance: Ubij te jebene Jenkije!

Korejska YouTube senzacija razljutila Amerikance: Ubij te jebene Jenkije!

Foto: AFP

NAJVEĆA ovogodišnja YouTube senzacija našla se na udaru medija nakon što se pojavila priča o njegovoj "anti-američkoj prošlosti". Naime, Psy ili Park Jae-sang još je 2004. izveo protestnu pjesmu usmjerenu protiv 37 tisuća američkih vojnika stacioniranih u Južnoj Koreji.

Zvijezda "Gangnam Stylea" je na spomenutom koncertu razbila maskirni američki tenk, a Hollywood Reporter piše da ovo nije prvi puta da je zvijezda izrazila svoje anti-američke stavove. Naime, u pjesmi "Dear America", Psy je izveo sporni tekst u kojem stoji :"Ubij te jebene Jenkije koji su mučili iračke zarobljenike, ubij te jebene Jenkije koji su naredili da ih muče, ubij njihove kćeri, majke, i očeve, ubij ih sporo i bolno".


Koncert na kojem je razbijen tenk bio je protestni koncert protiv ubojstva Kim Sun-ila, južnokorejskog svećenika i prevoditelja kojeg su vojnici u Iraku obezglavili. Sun-il je ubijen nakon što je južnokorejska vlada u Irak poslala dodatne trupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psy se našao na udaru američkih patriota koji tvrde da bi mu trebalo zabraniti daljnje nastupe u SAD-u, ali i onih koji smatraju da je pjevač licemjeran jer Amerikanci mu nisu smetali kada je trebao njihov novac.

Međutim, postoje i oni koji razumiju razloge iza nastanka ove pjesme i tvrde da je riječ o izražavanju vlastitog mišljenja na koje ima apsolutno pravo.

Pjevač se ispričao i MTV Newsu poslao pismo isprike: "Riječ je o pjesmi koja je nastala prije osam godina. Jednim dijelom je nastala kao emocionalna reakcija na rat u Iraku. Uvijek će mi biti žao ako sam nekom svojim riječima nanio bol. Nadam se da će američki vojnici i Amerikanci prihvatiti moju ispriku".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara