"Kraljica donjeg rublja": Ulovila sam muža u prevari, stavila mu laksativ u piće i uništila Porsche

"Kraljica donjeg rublja": Ulovila sam muža u prevari, stavila mu laksativ u piće i uništila Porsche

Foto: Facebook

MICHELLE MONE, poznata i kao "kraljica donjeg rublja", jedna je od najpoznatijih britanskih poduzetnica koja stoji iza brenda Ultimo, proizvođača donjeg veša.

Ova 43-godišnjakinja sad je izdala autobiografiju nazvanu "My Fight To The Top" iz koje britanski mediji ovaj tjedan iznose dijelove, a u njoj je otkrila i kako je došlo do raspada njezina braka.

2008. godine sa svojim suprugom Michaelom kupila je golemu vilu (kakvu je oduvijek željela, još kao mala, gledajući "Dinastiju"), a napominje da je pritom prilično došao do izražaja njezin OKP: "Instalirala sam četiri perilice suđa jer nisam mogla podnijeti prizor prljavih tanjura, a našoj djeci bilo je zabranjeno staviti vješalicu od borovine u ormar boje oraha, jer su znali da bi me to izludjelo. Jednom sam se vratila s poslovnog putovanja i pronašla soljenku nasred kuhinje. Panika. Morala sam odmah provjeriti što još nije na svojem mjestu", napisala je."To opsesivno-kompulzivno ponašanje bilo je manifestacija duboko usađenog nezadovoljstva. Osjećala sam ugodu stvarajući apsolutni red među malim stvarima oko mene jer nisam imala kontrolu nad puno bitnijim dijelom mog života - vlastitim brakom", pojasnila je.

Bračni problemi počeli su ubrzo nakon pokretanja brenda Ultimo 1999. godine. Ona i suprug svađali su se po čitave dane, na sastancima pred zaposlenicima pa potom i kod kuće, a seksualni život bio je nepostojeći. Mone kaže da joj razvod nikad nije pao napamet jer je dolazila iz okruženja u kojem istrpiš sve, bez obzira na okolnosti.

Buduću ljubavnicu uzela pod svoje

Ipak, do dramatičnog kraja je došlo u ljeto 2011. kad je sama zaposlila 31-godišnju Samanthu Bunn na mjestu šefice dizajna. "Ona je bila devet godina mlađa od mene i uzela sam je pod svoje. Imala je problema sa svojim dečkom pa mi ju je bilo žao te sam joj ponudila da živi u našoj gostinjskoj kući. Ponašala sam se prema njoj kao prema članu obitelji. Ponekad je došla na večeru i svi bismo zajedno sjedili i jedi, razgovarali, smijali se. Ali, ubrzo je počela pretjerivati.

Na poslu je uvijek bila u Michaelovu uredu, flertovala i vrtjela svoje duge tamne uvojke. Michael bi zatvorio vrata, nešto što nikad nije radio, ali svejedno se moglo vidjeti što se unutra događa, posvuda su bile staklene stijene.

Kad bih odlazila na poslovna putovanja Sam je počela dolaziti na večeru s Michaelom i klincima. Jedne večeri Michael je uzeo bocu crnog vina i rekao mi da joj ga ide odnijeti jer ona nema više. Sat vremena kasnije vratio se, tvrdeći da su samo razgovarali.

Nakon toga stalno sam ga ispitivala je li se upustio u aferu s njom, a on bi mi odgovarao: 'Ti si luda, moraš na liječenje'. Svima, čak i mojim roditeljima rekao je da mi treba psihijatrijska pomoć, ali moje su sumnje nastavile rasti kad mu je na božićnom partyju Sam šaputala na uho, a on je ignorirao sve ostale", opisala je.

Prijelomni trenutak

S tog istog partyja otišla je sama jer više nije željela ostati, a suprug je odbio ići kući. Kad je došla kući ostala je budna čekajući ga, da bi oko pola 4 ujutro čula kako se vratio zajedno sa Sam. Kad ih je čula kako se hihoću ispred ulaza, prekipjelo joj je.

Žestoko su se posvađali i na Božić zaključili da im je brak gotov, ali suprug je i dalje poricao nevjeru. Mone je to natjeralo na istraživanje jer je htjela dokazati samoj sebi da nije luda pa je smislila pakleni plan. Unajmila je privatnog detektiva i poslala ga zajedno s Michaelom i Sam na poslovni put u Hong Kong. On joj je otamo napokon donio dokaze: fotografije na kojima se Michael i Sam ljube i na kojima ih se vidi kako zajedno odlaze u hotelsku sobu.

"Nakon prvotnog vala tuge, tuga se pretvorila u bijes. Michaelu sam poslala poruku da je razotkriven, zgrabila nož i otišla do mjesta gdje je bio parkiran njegov Porsche te ga izgrebala koliko sam god mogla. Nakon toga sve Samine stvari izbacila sam iz gostinjske kuće. Bila sam luda, zvala sam je na telefon i vrištala.

U narednim tjednima Michael je medijima kazao da nije bio u vezi sa Sam prije naše svađe za Božić i čak sam dobila pismo od njezinog odvjetnika u kojem me tuži za nepravedno okrivljavanje. Odvjetnik me savjetovao da joj platim, a morala sam dati i 8000 funti za štetu na Michaelovom autu. Ali bitka nije bila gotova".

Bitka kao kod Roseovih

Nakon toga suprug ju je pokušao istjerati iz kuće, a kaže da je tad krenula borba kao u "Ratu Roseovih": svaku večer utrkivali su se do kreveta, ona je bacala u smeće njegovu odjeću, ispuštala mu gume na automobilu, rezala rupe na donjem rublju, stavljala laksative u kavu. Unatoč tomu zajedno su živjeli još osam mjeseci, a u isto vrijeme borili su se i za premoć u firmi iz koje je Mone supruga na kraju uspjela izgurati zahvaljujući jednom od ulagača koji je stao na njezinu stranu.

Tek u veljači 2013. Michael je pristao prodati joj svoju polovicu tvrtke, a ubrzo nakon toga prodali su i kuću.

"Nakon toga nije me dirnulo niti kad sam čula da je Michael sa Sam osnovao konkurentsku tvrtku, želim im oboma sve najbolje", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara