Lak za nokte koji detektira drogu za silovanje?

Foto: Shutterstock
 
ČETVERO studenata na sveučilištu u Sjevernoj Karolini na tragu su revolucionarnog izuma. Oni, naime, rade na proizvodnji laka za nokte koji bi trebao otkriti prisutnost supstanci kao što su Rohypnol i GHB, popularno nazvanih "drogom za silovanje".
 
Lak za nokte trebao bi, u slučaju da detektira prisutnost ove droge u piću, promijeniti boju i tako upozoriti na opasnost koja se skriva u čaši.
 
"Naš će izum omogućiti svakoj ženi koja koristi ovaj lak za nokte da bude na vrijeme upozorena na opasnost, i to na vrlo diskretan način", stoji u opisu na Facebook stranici proizvoda koji je nazvan Undercover Colors. 
 
"Nije to jedina pozitivna stvar koju donosi ovaj proizvod. Naime, postojanje ovakvih i sličnih 
proizvoda predstavlja i svojevrsno upozorenje predatorima koji ugrožavaju sigurnost žena i koriste drogu za silovanje", stoji dalje u izjavi, kako prenosi magazin I Fucking Love Science.
 
Iako postoje već slični proizvodi koji detektiraju prisutnost opasnih supstanci u hrani ili piću, Undercover Colors lakovi imaju pred svima njima znatnu prednost - diskretni su i ne daju do znanja zlostavljačima da ih osoba koju namjeravaju drogirati može otkriti.
 
Izum je razvijen u sklopu sveučilišnog projekta kroz koji se studente motivira da se fokusiraju na probleme u svakodnevnom životu i pokušaju naći potencijalna rješenja. Čini se da bi Undercover Colors lakovi mogli biti jedno od njih.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara