Lana Jurčević: Najljepša Hrvatica još uvijek čeka svog Godota

Lana Jurčević: Najljepša Hrvatica još uvijek čeka svog Godota

Foto: Press

IZBOR nije bio jednostavan, ali čitatelji Indexa odlučili su titulu najljepše Hrvatice i ove godine dodijeliti Lani Jurčević koja je u ovom izboru već pobijedila 2008.

S lijepom smo pjevačicom porazgovarali, a ona nam je otkrila kako gleda na ovu pobjedu, progovorila je malo i o poslovnim planovima, ali i o privatnom životu.

Ove godine si prema izboru naših čitatelja, proglašena najljepšom Hrvaticom na već tradicionalnom Indexovom izboru. Kakav je osjećaj odnijeti pobjedu s obzirom da si imala jaku konkurenciju?

Ne shvaćam to kao konkurenciju, nego kao povlasticu biti u društvu prekrasnih žena. Uvijek mi se činilo da su zanimljivija neka „nova lica“ i da njima pripadaju ovakve titule. Uvijek je lijepo dobiti ovakav kompliment, zato se zahvaljujem svima koji su glasali...

Možeš li nam otkriti nešto o planovima za 2015.? Kada možemo očekivati tvoj novi album ili je još uvijek prerano?

Za nekoliko dana putujem u Katar, gdje nastupam i sudjelujem u projektu Svjetskog rukometnog prvenstva gdje s ostala 23 poznata pjevača iz cijelog svijeta pjevam svjetsku himnu. Kad se vratimo, kreće rad na novim pjesmama i koncerti. Nakon super suradnje s Connectom u pjesmi "Noć bez granica" i dva singla "Majica" i "Hollywood", polako imamo materijala za novi album, ali dvije pjesme još sigurno izbacujemo prije toga.

Tvoje pjesme, ali i glazbeni spotovi, prije svega, namijenjeni su mladim djevojkama kojima kroz tekstove ponekad šalješ često snažne i jasne poruke. Postoji li nešto posebno što bi im poručila i ovom prilikom?

Teško je danas odrediti kome je neka pjesma namijenjena. Ponekad se u njoj u isto vrijeme nađe žena od 45 godina i djevojka od 20. Čini mi se da su se glazba i potreba publike jako promijenile zadnjih godina. Naravno, ukusi se razlikuju, ali pričam o onom ukusu većine. Promijenio se i način života, pa vjerojatno jedno poteže drugo. Ono što je ostalo isto je to da je glazba i danas ostala u službi slušatelja. Dajte im da se zabave, žele konkretne rečenice, slike, stihove... Što bi im htjela poručiti? Pa ne znam, oduvijek sam govorila da žene trebaju biti neovisne jer su tako jedino slobodne i svoje. Ne moraju ostajati u lošim vezama, jer nemaju gdje. Ne moraju raditi kompromise u kojima se ne osjećaju dobro, jer ne znaju kako će bez nekoga dalje.

Postoji li trenutno netko poseban u tvom životu?

Meni se čini da me uopće nema u medijima u tom kontekstu i rekla bih čak već godinama, osim kroz ono čime se bavim. Danas na neki način imam svoj vlastiti medij, a to su društvene mreže na kojima me prati preko 340.000 ljudi. S njima komuniciram gotovo na svakodnevnoj bazi i nisam prisiljena izlagati svoju intimu zbog medijskog prostora. Ja sam još u iščekivanju svog Godota, koji će se ipak možda pojaviti za razliku od onog "pravog".

Često si zatrpana poslovnim obvezama, uz pjevanje i pisanje pjesama, imaš i svoju firmu i studio za rekreaciju? Koja je tvoja tajna u uspješnom koordiniranju poslovnih obveza?

Mislim da bih poludjela kada bi moja jedina obaveza bila napraviti pjesmu, otpjevati je, sjesti u kombi i otići na nastup. Volim biti uključena u sve. Od produkcije, organizacije, kreative, pregovora. Nisam fikus koji sjedi doma i čeka da sve netko drugi riješi. Volim raditi s ljudima i s njima sve stvarati. Ponekad mi bude teško jer nemam slobodnog vremena, ali onda se ponovno zapetljam u to isto i shvatim da drugačije niti ne znam i da je to moj "kisik".

Najljepši/najtužniji trenutak iz 2014. godine?

Evo sad ću zvučati kao dijete... Najtužniji je onaj kad mi je uginuo pas koji je bio moja radost i biće koje je imalo nevjerojatan utjecaj na mene i moj mir, koliko god to nekome zvučalo čudno. Lijepih trenutaka je bilo bezbroj. Puno putovanja, koncerata, nadogradila sam svoj team ljudi s kojima surađujem, dobila sam priliku da sudjelujem u prvenstvu u Kataru itd. Mislim da je 2014. samo jedna lagana uvertira u sve ono što me čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaš li ti neku favoritkinju na Indexovoj listi najljepših Hrvatica?

Grijeh bi bio istaknuti samo jednu. Antonija Mišura mi je oduvijek prekrasna, to sam jednom čak objavila negdje i sama. Vidjela sam da je među njima i Dorin, moja plesačica koja je, osim što je lijepa, jedna divna i dobra cura. Teško mi je stvarno reći koja bi bila favorit... Ne kažu uzalud da su Hrvatice jedne od najljepših žena na svijetu.

Otkrij nam svoja tri najdraža beauty savjeta, kojih bi se po tebi trebale držati sve naše čitateljice.

Mislim da je njegovana žena, u trapericama i običnoj bijeloj majici ljepša od one koja je stajala pred ogledalom 6 sati. Toliki trud ponekad zna biti kontraproduktivan. Mislim da je prirodnost, spontanost i vedar duh ono što osvaja, na duge staze.

Nedavno si objavila novi singl "Hollywood", vrativši se pritom suradnji s izdavačkom kućom Croatia Records u kojoj si prije deset godina započela svoju karijeru. Pjesma je pomalo drukčija od svih dosad, možeš li nam reći ponešto o tome? Je li pjesma upućena nekom konkretnom?

Najteže je točku staviti na kraj rečenice koja se tiče neke bivše ljubavi. Iz te perspektive, mnogi se mogu poistovjetiti, pa tako i ja. Svaka čast onima koji to radikalno srežu. Ova pjesma je baš o tome, o stalnim povratcima i pokušajima da bude sve kao prije, a to je teško, s obzirom na njegove raznorazne afinitete.

Moglo bi se reći da je 2014. bila tvoja godina. Međutim, je li godina ispunila i tvoja očekivanja? Žališ li za čim, kad bi mogla, bi li nešto promijenila?

Ne bih. Sve se događa s razlogom i oblikuje te kao osobu.

Kako bi opisala situaciju na domaćoj estradi, ima li "novih snaga", netko poseban koga bi izdvojila?

Hvala Bogu, mi smo zemlja u kojoj ima više pjevača nego doktora, tako da će se za svakoga nešto naći uvijek. Da budem iskrena, ja sam od onih koji gledaju svoja "posla", ali se nadam da će doći netko uskoro tko će biti "fresh".

Kakvi su koncertni planovi za 2015.?

U prosincu smo prošli nekoliko tisuća kilometara, uzduž i poprijeko, tako da će početak godine će biti malo laganiji, ali onda ponovno kreće tempo.

Želiš li nešto posebno poručiti našim čitateljima, neki savjet za uspješniju 2015.?

Da preskaču članke crne kronike i da dan započnu s pozitivnim stvarima. Da paze na sebe i svoje zdravlje, jer od tog sve kreće. Mi Hrvati smo poznati kao narod koji ima u sebi usađen onaj pozitivan inat, pa možda da upregnu snage u nešto svoje i pokrenu neki svoj biznis, makar i mali koji ne zahtijeva neka ulaganja, kad već ne možemo na nikog drugog računati nego sami na sebe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara