Laži i obmane: "Nives Celzijus nije dobila Kiklopa"

Foto: Facebook

IZ UDRUGE Sa(n)jam knjige priopćili su kako je Nives Celzijus zaprimila Kiklopa, sukladno odluci suda, no ona i njena izdavačka kuća tvrde suprotno.

"Obavještavamo javnost da je slijedom odluke suda gospođi Nives Zeljković putem pošte isporučena/uručena statua Kiklopa. O sadržaju i ispravnosti pošiljke prethodno je sačinjen dokumentirani zapisnik", navodi se u priopćenju udruge Sa(n)jam knjige u Istri.

No, uskoro je u medije stiglo i priopćenje druge strane, one Nives Celzijus i njene izdavačke kuće Premier media. Oni čvrsto i odlučno demantiraju sve navedeno u priopćenju udruge.

"Sajmu knjiga u Puli jasno je presudom propisano kako i na koji način moraju autorici Nives Zeljković i njezinoj izdavačkoj kući dodijeliti nagradu Kiklop – statuu i pripadajuću diplomu. To znači da agencija Ipsos puls na javnoj dodjeli treba proglasiti Nives dobitnicom Kiklopa, a Sajam knjiga na svojoj svečanosti dodjele nagrada mora uručiti Kiklopa za Hit 2008. godine. Upravo je tako opisano i tijekom samog postupka, a Županijski sud je tako ustvrdio u svojoj presudi temeljem čl.1133 Zakona o obaveznim odnosima", stoji u njihovom priopćenju, a odmah zatim demantiraju da je udruga ispunila što joj je sud naredio.

"Nives Celzijus NIJE zaprimila Kiklopa niti ikakvu pošiljku/dokument od strane Sajma knjiga u Puli. Isto tako, izdavačka kuća Premier Media nije zaprimila ništa od navedenog".

U priopćenju je oštećena strana navela da će i sudski zatražiti "kaznenu i materijalnu odgovornost" krivaca.

"Apeliramo na medije i javnost da je ovo još jedan pokušaj manipulacije strane koja je izgubila sudski postupak, a ujedno i skrećemo pažnju nadležnim institucijama da dotični i dalje ne žele izvršiti pravomoćnu sudsku presudu o čemu će naš odvjetnik Srđan Simić izvijestiti Županijski sud u Puli koji je navedenu presudu i donio te zatražiti kaznenu i materijalnu odgovornost kako Magdalene Vodopije kao odgovorne osobe tako i Sajma knjiga kao pravne osobe.

"Dodatna je laž kako se gospođa Vodopija ni na koji način dosad nije očitovala o Nives Celzijus i sudskoj odluci da joj mora dodijeliti Kiklopa. Baš jučer dobili smo informaciju, o čemu smo već obavijestili i Ured pulskog gradonačelnika gospodina Borisa Miletića, a medije molimo da i sami potraže odgovor pulskog gradonačelnika na pitanje:

Hoće li grad Pula i dalje financirati Sajam knjiga u Puli iz gradskog proračuna ako se pokaže istinitim informacija od gospođe Vodopija da njoj prisilne ovrhe ništa ne znače jer će to sve i tako pokriti sponzorstvom Grada Pule za svoj idući sajam?  Znači li to da se novcem poreznih obaveza financira izravno nepoštovanje zakona? Ako je već od ranije poznata njezina izjava da ona „toj ženi naprosto ne može dodijeliti Kiklopa“, ovdje se radi o kršenju zakona, čistoj diskriminaciji i pokušaju prevare.

O svemu navedenom obaviješten je gradonačelnik, Ministarstvo kulture i Županijski sud u Puli".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara