Liječnici su joj dali pogrešnu dijagnozu, a pravu bolest otkrio je Google

Liječnici su joj dali pogrešnu dijagnozu, a pravu bolest otkrio je Google

Foto: Facebook

IAKO dijagnoza uz pomoć Googlea najčešće zna rezultirati hipohondarskim epizodama, Sadie Rance iz Velike Britanije uz pomoć Googlea samoj je sebi dijagnosticirala rak jajnika nakon što su joj liječnici rekli da pati od sindroma iritabilnog crijeva.

Naime, 23-godišnja Sadie prvi je put primijetila zdravstvene probleme kada je otputovala u Australiju. Bolovi u trbuhu i zatvor bili su prvi simptomi, ali isprva je to pripisala promjeni prehrane i novom okruženju. Međutim, zdravlje se pogoršavalo, a redovite pretrage pokazivale su da je sve u redu.

Nakon povratka u Veliku Britaniju liječnici su dijagnosticirali SIC i prepisali joj laksative, a nakon što je primijetila da joj ni nakon toga nije bolje, pomoć je zatražila na Googleu i otkrila da ima sve simptome raka jajnika.

Ponovne pretrage pokazale su da ima rak jajnika u četvrtom stadiju, a liječnici su joj rekli da joj je preostala jedna do dvije godine života.

Iako prognoze nisu dobre, Sadie je optimistična, a preostalo vrijeme odlučila je posvetiti kako bi pomogla drugima i poručila mladima da brinu o zdravlju, a sa suprugom je počela prikupljati novac za "Teens Unite Fighting Cancer" i prikupila više od 35 tisuća funti za ginekološki odjel u bolnici Royal Marsden u kojoj se liječi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara