Lou Reed nikad nije volio Beatlese: Mislio sam da su smeće

Lou Reed nikad nije volio Beatlese: Mislio sam da su smeće

Foto: Getty Images

U NEDAVNO pronađenom intervjuu, rock-avangardist Lou Reed izjavio je da mu se Beatlesi nikada nisu sviđali i da je uvijek mislio da su smeće.

"Nikada nisam volio Beatlese. Mislio sam da su smeće. Ako me pitate tko mi se sviđao - nitko mi se nije sviđao", rekao je Reed u video intervjuu koji je dio PBS-ove (američka televizijska mreža) "Blank on Blank" serije, koja animacijama oživljava davno zaboravljene intervjue značajnih glazbenika i zabavljača.

Intervju novinara Joe Smitha s Lou Reedom datira iz 1987.

Glazbena legenda nije poštedjela niti svoje uspješnije kolege u šezdesetima - The Doorse. "Kada su bendovi pokušavali postati nadriumjetnički, to je bilo gore od glupog rock & rolla", rekao je. Kada kažem 'glupo', mislim na The Doors", rekao je Reed.

Glazbenik je rekao da je svrha njegova benda The Velvet Underground bila "podići rock & roll pjesmu na razine gdje je nitko prije nije odnio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reed je u intervjuu pričao o životu u zabačenom dijelu New Jerseya gdje je prijetio znatiželjnim studentima sa sačmaricom te o sukobima koje je imao s glazbenim inženjerima u studijima.

Istaknuo je da nitko nije shvatio da je pjesma Velvet Undergrounda "Venus in Furs" temeljena na romanu (austrijskog pisca Leopolda von Sacher-Masocha), a vezano za reakciju ljudi na pjesmu "Heroin" rekao je da "je imao osjećaj da je ubio Papu ili nešto slično".

"Ono što sam želio napraviti jest napisati rock & roll koji ste mogli slušati kada ostarite, a s vremenom ne bi ništa izgubio. Bio bi bezvremenski, i tema i stihovi", rekao je Reed.

Pokojni roker će 18. travnja biti primljen u Kuću slavnih Rock'n'Rolla kao solo umjetnik. Reed je već 'stanovnik' Kuće slavnih s obzirom da su Velvet Underground primljeni 1996.

Ostale slavne osobe čiji su intervjui animirani u sklopu PBS-ove "Blank on Blank" serije uključuju Reedove najmanje omiljene glazbenike poput Johna Lennona i Jima Morrisona, kao i Robina Williamsa, Davida Bowieja, Tupaca Shakura, Waynea Coynea i Michaela Jacksona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara