Luksuzni i višestruko nagrađivani obiteljski hotel San Rocco proslavio deset godina postojanja

Foto: PR
PROSLAVA desetogodišnjice otvaranja hotela San Rocco u Brtonigli obilježena je inauguracijom novih sadržaja, s ciljem poboljšanja ponude, a na prijemu koji je održan u obnovljenom parku hotela, prisustvovali su mnogobrojni gosti iz svijeta politike, turizma i poduzetništva - prvenstveno prijatelji San Rocca.
Prošlo je više od 10 godina od dana kada je u Brtonigli, poljoprivrednom mjestašcu poznatom po vinu i poljoprivredi, obitelj Fernetich, duboko vezana za ovaj dio naše zemlje, odlučila otvoriti luksuzni hotel pod nazivom San Rocco, prema istoimenoj lokalnoj fešti. Hotel San Rocco izuzetan je primjer obiteljskog poduzetništva. Sinonim je visoke kvalitete i onog izvornog, bitnih vrijednosti u stvaranju modernog gastronomskog turističkog proizvoda koji omogućuje pozicioniranje među najprestižnijim destinacijama na sve zahtjevnijem međunarodnom tržištu.
"Čini nam se poštenim, prvenstveno radi svih onih koji su doprinijeli kako bi se to ostvarilo, podsjetiti na dobivena priznanja, a neka to bude i pohvala izvrsnim inicijativama", poručili su iz hotela. A priznanja su brojna: četiri uzastopne nacionalne nagrade kao najbolji boutique hotel u Hrvatskoj iza kojih je petu godinu uslijedila nagrada za izvrsnost u kvaliteti Hotela baštine San Rocco, zatim proglašenje San Rocca najboljim restoranom u Istri prema službenom Istra Gourmet vodiču te proglašenje restorana ovog hotela vodećim restoranom za Hrvatsku među restoranima članovima prestižnog europskog udruženja gurmana "Jeunes Restauranteur d'Europe".
Tu je i međunarodna nagrada za najbolji hotelski restoran u regiji Alpe-Adria, zatim nagrada "Anton Štifanić" koja je najprestižnija nagrada turističkog sektora u Hrvatskoj, vlasniku Tulliju Fernetichu za uloženi trud u razvoj i unapređenje turističkog sektora.
"Gourmet restoran San Rocco je odavno čvrsto prisutan u najprestižnijim gastronomskim međunarodnim i nacionalnim vodičima, a spomenut ćemo samo Gault Millau, Le Guide de l'Espresso, Gambero Rosso, A tavola con le Venezie, Magnar ben i drugi. Valja napomenuti da s dvadesetak stalno zaposlenih djelatnika, od početaka do danas, hotel San Rocco nikada nije zatvorio svoja vrata. Od otvorenja 2004. pa do danas, konstantnim ulaganjima usavršavana je ponuda kako bi se ista prilagođavala međunarodnim standardima tog specifičnog turističkog sektora.
Tako je 2010. otvoren wellness centar San Rocco s natkrivenim bazenom i prostorijama za njegu tijela te se dogodilo i prvo proširenje parka. Godine 2011. sagrađene su pomoćne prostorije i proširena je terasa. Sljedeće, 2012.godine, povećani su smještajni kapaciteti obogaćeni novom Cavallier Suite za najzahtjevnije goste i dodatnom modernom sobom", ističu iz hotela.
Kako bi proslavili ovu desetogodišnju obljetnicu djelovanja i vrlo važnih postignuća, uprava hotela odlučila je obnoviti eksterijer hotela, ponovno ga uskladiti s očekivanjima najzahtjevnijih gostiju. Usred obiteljskog maslinika, iz kojega se proizvodi dio ekstra djevičanskog maslinovog ulja San Rocco, što je i ove godine uključeno u Flos Olei, vodič najboljih ekstra djevičanskih ulja u svijetu, izgrađen je novi moderni bazen.
"Mjesto je to gdje će gosti, milovani i zaštićeni jedinstvenom tradicijom koju oživljavaju drevni zidovi stare brtoniške uljare, moći uživati u pravim osjećajima istinskog ruralnog života koje ovo mjesto pruža. Izgrađene su nove sanitarne prostorije i ljetni bar gdje će se gostima nuditi, u sjeni stogodišnjih stabala, najbolja vina ovoga kraja. Jedinstvena vina, zahvaljujući raznovrsnosti "četiri zemlje", ovdje u Brtonigli pronalaze svoj najviši izraz", kažu vlasnici.
Proširen je i ljetni predio Gourmet restorana San Rocco koji je postao udobniji, prestižniji i ekskluzivniji zahvaljujući i izgradnji nove fontane i terase. Restoran je postao referentna točka ljubiteljima dobre kuhinje što je plod talenta i strasti, kako glasi slogan udruženja Jeunesse Restaurateus d' Europa čiji je član i Gourmet Restaurant San Rocco.
Iz hotela poručuju i to da je izgradnja ovih novih sadržaja poseban poduzetnički napor koji nije izravno usmjeren na povećanje broja posjetitelja već na podizanje kvalitete usluge kroz prijenos onih "čarobnih i pravih vrijednosti istinskog seoskog života ovog posebnog kutka zemlje". Te su vrijednosti bile niti vodilje članovima obitelji Fernetich, Tulliju i Riti s djecom Teom, Luanom i Roccom, koji su pretvorili hotel San Rocco u jedinstveno turističko i gastronomsko mjesto, međunarodno priznato kao pojam šarma, izvornosti i tradicije.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati