Maškare u Splitu: Spaljen Krnje zvan Cajka

Maškare u Splitu: Spaljen Krnje zvan Cajka

Foto: Nikola Vilić/CROPIX

KIŠA koja je na jučerašnji pokladni utorak okupala grad podno Marjana poremetila je planove splitskim maškarama pa se veliki "krnjeval" s Rive preselio u dvoranu na Gripama. Za dobru zabavu pobrinuli su se Gustafi, Disco Inferno Magic 70 i Muddy Boots, dok je voditelj manifestacije bio zabavljač Damir Mihanović Čubi.

Nakon Bala maškara koji je započeo iza 18 sati zapaljen je krnje, navodno na Žnjanu, daleko od očiju javnosti. Prvotno je trebao biti spaljen ispred ŠC Gripe, no organizator, Glazbena mladež Splita, za to nije dobila dozvolu. Nakon toga pričalo se kako će Krnju spaliti kao i svake godine na malom mulu pokraj Lučke kapetanije, no ni to se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokra je pineze, dvorani stavija kjuč u bravu, zaudara na turbo folk, slomija je Škver, kojeg mi mali Div više ne more škapulat, zamirija se proleterima, na penšjunate, dici ukreja Pipi, taka se i u svetinju od Ajduka, šporke je prste umiša i u Jugoplastiku, obećava dolore i investicije, a privesla podstanare, dovuka puste kruzere pune starčadi, a i taka nan se u dicu, pa ji uči kako muški više nisu muški", pročitao je Jurica Škalabrin presudu krnji koji je ove godine nazvan Krnje besparić od Turbofolganga, a Splićani su ga ubrzo prozvali Cajka.

Kako je sve to izgledalo možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara