Masovno vjenčanje istospolnih parova u Seattleu

Masovno vjenčanje istospolnih parova u Seattleu

Foto: AFP

PRVOG dana stupanja na snagu zakona koji omogućava sklapanje istospolnih brakova u američkoj saveznoj državi Washington, na stotine istospolnih parova čekalo je na vjenčanje ispred Gradske vijećnice u Seattleu. Diljem države Washington odvijalo se stotine svadbenih svečanosti, a samo u Seattleu vjenčano je 130 parova. Gradske vlasti su morale osposobiti pet kapelica kako bi udovoljile svim parovima koji su željeli izgovoriti sudbonosno "da", prenosi Huffington Post.

"Nemam riječi. Ponosna sam na svoj grad", kazala je Caren Goldenberg, koja se udala za svoju partnericu Casey Evans.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Seattlea Mike McGinn pozdravljao je parove po dolasku u Gradsku vijećnicu kazavši da je "današnji dan veliki i radostan dan".Oduševljenje parova izazvala je grupa koja je stajala ispred vijećnice i aplauzima te uzvicima "čestitamo" pozdravljala nove mladence.

Osim Washingtona, i države Maine i Maryland su također odobrile istospolne brakove na referendumu koji je organiziran u novembru paralelno s predsjedničkim izborima. Tako su se ove tri države pridružile Connecticutu, Iowi, Massachussettsu, New Hampshireu, New Yorku i Distriktu Columbija glavnog grada Washingtona, koji također priznaju homoseksualne brakove.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara