Maturant iz Slavonskog Broda na norijadi zaprosio svoju kolegicu iz škole

Maturant iz Slavonskog Broda na norijadi zaprosio svoju kolegicu iz škole

Foto: Index, Željko Šop, Jure Mišković, Damjan Tadić, Vlado Kos, Robert Fajt, Danijel Soldo/Cropix, Danko Kočiš

NORIJADA se završila jednom lijepom ljubavnom pričom. U Slavonskom Brodu maturant se odvažio i zaprosio svoju djevojku. Ivan Krijan na pozornici je, pred svojim brojnim vršnjacima, zaprosio Peru Zubak, svoju kolegicu iz Industrijske škole. Sretna maturantica pristala je na njegovu ponudu te su na taj način simbolično otpratili jedno životno razdoblje, a u ono novo odlučili krenuti zajedno.

Norijada se danas obilježila u svim krajevima Lijepe naše, a maturanti tim činom slave kraj 12 godina dugog institucionalnog obrazovanja te činjenicu da nikad više neće svakog dana satima sjediti u školskim klupama.  Iako im  već za nekoliko dana slijedi obrana maturalnih radova te prijemni ispiti za fakultete, na ovaj način mladi se opraštaju od kolega s kojima su proveli jedno od najljepših razdoblja svog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Veseli maturanti slavili su svuda, pa tako i u Zagrebu, gdje su se čak odlučili provozati i na krovu gradskog autobusa. Maturanti iz Osijeka otplesali su "Quadrilu". Prema točnim propozicijama mladi su u podne zaplesali uz Straussovu glazbu koja ih je povezala u najvećem sinkroniziranom plesu na svijetu sa njihovim kolegama u 60 europskih gradova.  Karlovački maturanti svoju radost pokazali su kao i mladi u ostatku države, a osim toga zaplesali su i Salonsko kolo.

Bandić tulumario sa zagrebačkim maturantima, nekoliko ih već privedeno u policiju

Valja napomenuti kako su maturanti okupirali i ulice Zagreba, a s njima je bio i gradonačelnik Milan Bandić. Dok su se jedni kupali u Manduševcu, drugi su skakali po Trgu bana Jelačića. Ipak, ni ova norijada nije prošla bez incidenata pa je tako zagrebačka policija privela nekoliko maturanata zbog izazivanja nereda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara