Medicinske sestre proglasili heroinama jer su dale prvu pomoć pilotu koji je doživio infarkt!

Screenshot: ktla.com

U JEDNOM trenutku relaksirano je igrala Sudoku, a već u drugom spašavala pilota koji je vozio avion sa 150 putnika na 10 tisuća metara visine. Hrabra američka medicinska sestra Linda Alweiss, odlično je reagirala kada je pilot aviona tijekom leta iz Des Moinesa za Denver 30. prosinca doživio infarkt, donosi KTLA 5 News.

"Preko razglasa su pitali ima li itko medicinskog iskustva, a ja ih isprva nisam čula. Moja kćer i suprug su me potapšali po rameni i rekli da reagiram na poziv", rekla je Linda.

U pomoć joj je pristigla i druga medicinska sestra Amy Sorenson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovo se događa samo u filmovima. Izgledalo je tako nestvarno. Pilot nije mogao normalno govoriti. Pokazivao je jasne znakove da se radi o srčanom udaru", rekla je Amy.

Članovi posade i putnici proglasili su medicinske sestre heroinama, ali one same sebe ne vide tako.

"Stvarno mislim da se ne radi o ničem herojskom. Napravila sam što sam znala s pacijentom koji me trebao", zaključila je Amy.

Odmah kada je kopilot preuzeo kontrolu nad avionom stiglo je novo priopćenje u kojem je posada pitala ima li itko od putnika iskustva s upravljanjem avionom nakon čega je nakratko zavladala panika. "Odmah sam se okrenula prema kopilotu i upitala zna li prizemljiti avion. Odmahnula sam kada sam dobila pozitivan odgovor", rekla  je Linda. Kopilot je preuzeo upravljanje avionom i sretno sletio u zračnu luku Omaha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara