Meteor, podzemni plinovi ili "izvanzemaljci": Što je stvorilo golemi krater na sjeveru Sibira?

Meteor, podzemni plinovi ili "izvanzemaljci": Što je stvorilo golemi krater na sjeveru Sibira?

Screenshot: YouTube

TIM ZNANSTVENIKA otputit će se na posebnu ekspediciju kako bi otkrili što je izazvalo golemi krater koji se nedavno pojavio na sjeveru Sibira, piše The Siberian Times.

Naime, snimka iz zraka koja se nedavno pojavila i proširila društvenim mrežama pokazuje 80 metara široku rupu na poluotoku Jamal, a razlog pojavljivanja rupe još uvijek nije poznat.

Naravno, kako to i inače biva, dežurni su internetski "ufolozi" istog trena zaključili kako je riječ o mjestu na kojem se spustila letjelica izvanzemaljaca, ali ruski stručnjaci odlučili su ne prihvatiti njihove sulude teorije pa su dali svoje, daleko logičnije i znanstveno utemeljenije objašnjenje.

Tvrde kako je vjerojatno riječ o krateru koji je nastao zbog ispuštanja podzemnih plinova, a to objašnjava i spaljeni rub kratera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od teorija je i da je riječ o mjestu udara meteora.

U svakom slučaju, vlasti su organizirale ekspediciju koju čini niz ruskih stručnjaka, a namjera je uzeti uzorke tla, zraka i vode. Glasnogovornik ministarstva zasad tvrdi kako se definitivno ne radi o meteoru, ali dodaje i da je prerano govoriti o čemu je točno riječ.

Bilo kako bilo, uskoro ćemo doznati što je stvorilo krater, a do onda će nas zabavljati internetski "stručnjaci" i njihove maštovite teorije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara