Milan Popović za Index oštro odbacio optužbe o otmici Aleksandra: Za Severinu je Srbija crna rupa na planeti

Foto: Goran Matijašec, Screenshot: YouTube

U MEDIJIMA se danas pojavila priča kako je Milan Popović planirao oteti vlastito dijete što su iz odvjetničkog tima srpskog "kralja bakra" za Index oštro demantirali.

"Tvrdnje Tomice Petrovića izrečene u ime Severine Vučković koje govore da je Milan Popović planirao izvršiti otmicu vlastitog sina te da je djetetova putovnica napravljena nelegalno, kao i dovođenje u pitanje ispravnosti putne isprave, jasno pokazuju stav gospođice Vučković i njenog menadžera o državi Srbiji, ovdašnjim zakonima i institucijama. Uporno potenciranje priče o otmici djeteta, odnosno teorije da Milan Popović ima namjeru svog sina odvesti u Srbiju i više ga ne vratiti majci u Hrvatsku, jasno govore o stavu Severine Vučković prema Srbiji koju na ovaj način tretira kao zemlju u kojoj vlada potpuno bezakonje, i u kojoj ne funkcioniraju nikakve poluge vlasti niti državne institucije, te koja predstavlja crnu rupu na planeti u koju je moguće odvesti dijete i ne vratiti ga. Ovim tvrdnjama Severina i njen tim iskazali su svoje stavove o Srbiji kao neuređenoj zemlji u kojoj vlada potpuni kaos, nepoštovanje bilo kakvih zakona, pravnih i legitimnih sredstava, kao i nepostojanje međunarodne suradnje s državom Hrvatskom. Podsjećanja radi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1. Severina je vlastoručno potpisala srpsko državljanstvo za svog sina.

2. Milan Popović je i ranije dovodio sina u Srbiju i vraćao ga majci na vrijeme i po dogovoru sa Severinom.

3. Priče o otmici su plasirane u trenutku kad je Milan Popović odbio uvjete koje mu je gospođica Vučković postavila, a to su: osiguranje identičnih uvjeta za dijete koje Popović ima na svim njegovim točkama prebivališta. Kada je Popović to odbio, Vučkovićeva je postavila uvjet da se Popović odrekne skrbništva što je Popović također odbio.

4. Uobičajena praksa u svim zemljama svijeta je da državljani neke zemlje imaju i dokumente te zemlje", stoji u priopćenju Milanove glasnogovornice Tatjane Vojtehovski.Tijekom dana došli smo i do izjave Popovićevog odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića koji nam je rekao: "Radi se o jednoj klevetničkoj tvrdnji koja nema nikakvog utemeljenja u stvarnim događajima i činjenicama. Mi želimo isključivo i jedino zakonsko i pravosudno ostvarivanje prava Milana Popovića na viđanje svog djeteta pri čemu ničim nismo i nećemo dovoditi u pitanje prava maloljetnog Aleksandra u što je naravno uključeno njegovo pravo na oba roditelja. Jasno je da nismo, niti u sporu pred Hrvatskim sudom, a niti životno spremni, ugroziti bilo koje majčinsko pravo Severine Vučković. Ovakav naš stav prezentiran je i na sudu, a i u razgovoru prema zastupnicima gospođice Vučković pa ne mogu nego izraziti čuđenje i zabrinutost nad činjenicom da Tomislav Petrović u ovom trenutku u medije pušta najobičniju klevetu na račun gospodina Popovića."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara