"Mini Mozart": Ima tri godine, a već kao velika svira klavir na koncertima

Foto: Screenshot

NJENE ručice su tako malene da jedva dohvate sve tipke na klaviru, ali malena ga Lavinia Ramirez svira s velikom ljubavlju.

Naime, ova trogodišnjakinja već je proglašena malim Mozartom. Njen učitelj sviranja Matej Lehocky tvrdi da je njen talent nevjerojatan ako se uzme u obzir njena dob. "Svirati klavir u njenim godinama zaista je nešto nevjerojatno, zaista posebno. Obično djeca u tim godinama nisu u stanju još kontrolirati se ili napraviti točno ono što im je rečeno. Najčešće lupaju po tipkama i dosađuju se", objasnio je učitelj.

Zanimljivo je istaknuti i kako je Lavinia učila svirati klavir samo šest tjedana prije nego što je izašla na pozornicu i zasvirala pred 200 ljudi u lokalnoj crkvi u Plymouthu. Njen profesor Lehocky, koji se obrazovao u slavnom praškom glazbenom konzervatoriju te naučio svirati klavir sa četiri godine, pristao je učiti Laviniju sviranju upravo zbog njenog rijetkog talenta.

Naučila je čitati prije drugog rođendana!


"Kad sjedneš pored nje, nemaš osjećaj da je to tako malo dijete. Imaš osjećaj kao da joj je barem pet ili šest godina. Njena koordinacija očiju i ruku je nevjerojatna. Može svirati 'Old McDonald had a Farm' koristeći obje ruke", pojasnio je profesor za Daily Mail. Djevojčicu koja je ovog tjedna proslavila 3. rođendan nakon koncerta su prozvali "Malom gospođicom Mozart".

Njena majka je izjavila kako ni ona ni suprug nisu glazbeno obrazovani, a Lavinia je interes za glazbu pokazala nakon što je dobila dječji piano za Božić. "Ne znam na koga je tako pametna, mislim da je inteligentnija od mene. Nije imala ni dvije godine kad je znala slova i brojke te ih prepoznavala u knjigama. Neki dan mi je objasnila što je to točno trapez u geometriji", izjavila je njena mama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara