Misica bi mogla u zatvor na dvije godine zbog objave satirične pjesmice

Misica bi mogla u zatvor na dvije godine zbog objave satirične pjesmice

Foto: Instagram

TURSKA misica Merve Buyuksarac u siječnju se našla u problemima nakon što je na Instagramu objavila satiričnu pjesmicu kojom je uvrijedila predsjednika Erdogana.

Pjesma, nazvana "Vladareva pjesma" originalno je objavljena u turskom satiričkom časopisu te kritizira Erdogana, a u nju su uključeni i izmijenjeni dijelovi turske himne. Ubrzo nakon objave Buyuksarac je pjesmu i izbrisala, ali već je bilo prekasno i 14. siječnja bila je zbog nje prvi put na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tad je kazala da "je moguće da je citirala pjesmu" iz tjednika Uykusuz, ali i da ju je obrisala nakon što ju je prijatelj upozorio da bi zbog takvih objava mogla završiti u zatvoru. "Podijelila sam pjesmu jer sam je smatrala smiješnom. Nije mi bila namjera uvrijediti tadašnjeg premijera Erdogana", kazala je tad.

A prema najnovijim izvještajima Buyuksarac bi mogla dobiti i do dvije godine zatvora. Njezin je odvjetnik danas kazao da tužitelj zahtjeva tužbu na osnovi uvrede državnog dužnosnika, a na sudu će se odlučiti hoće li spor biti pokrenut.

Buyuksarac je Tursku na izboru za Miss svijeta predstavljala 2006. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara