Mislili su da nikada neće hodati, a on danas igra nogomet i želi biti nogometaš

Foto: Just Giving

LEO STOTT doživio je moždani udar dok je još bio u majčinoj utrobi.

Preživio je, ali udar je ostavio teške posljedice na njegovo zdravlje. Nakon rođenja dijagnosticirana mu je spastička diplegija, oblik cerebralne paralize i nitko nije vjerovao da će ikada hodati.

Hrabri Leo, koji će uskoro navršiti tri godine, ipak je stao na svoje noge, a zahvaljujući posebnoj hodalici mališan može uživati u onome što najviše voli najviše na svijetu - nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ne gleda nogomet s tatom Samom, Leo odlazi na treninge u svoj lokalni klub. Njegov trener kaže da dribla i dodaje loptu jednako dobro kao ostala djeca njegove dobi.

"Leo jednostavno obožava nogomet. To je jedino što želi raditi. Što se mene tiče, on je već zvijezda jer smo se nekada bojali da uopće neće hodati, a kamoli napucavati loptu. Mislim da nitko ne može vjerovati kako dobro kontrolira loptu uz pomoć hodalice. Ali rekao mi je da želi igrati nogomet bez ikakve pomoći", kaže Leova majka Cara.

Leo je savršen kandidat za novi medicinski zahvat u bolnici u Leedsu koji bi mu omogućio da hoda i trči bez hodalice, piše Daily Mail. Jedini problem je novac. U pitanju je eksperimentalna operacija koju ne pokriva zdravstveno osiguranje i zato Cara mora skupiti 45 tisuća funti kako bi pokrila troškove operacije i dvije godine rehabilitacije koja je potrebna nakon nje.

Pokrenula je akciju za skupljanje donacija na stranici Just Giving, dosad skupila 32 tisuće funti i ne namjerava odustati jer živi za to da svom sinu ispuni san.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara