Misteriozan tihi prosvjed ne prestaje: Djevojka koja šuti već je danima glavna priča u Prijedoru

Screenshot: YouTube

JELENA TOPIĆ ima 28 godina, završila je dva fakulteta i posljednjih 20 dana šutke stoji na kutiji usred gradskog trga u Prijedoru.

I to je više-manje sve što se zna o ovoj djevojci koja zbunjuje građane i koja je prije dvije godine u lokalnom mediju predstavljena u ciklusu "mladi i uspješni". Tom prilikom mogli smo saznati da je ona diplomirani ekonomist koji je tad bio pri kraju i s drugim studijem, na odsjeku filmske i TV režije Akademije umjetnosti u Banjaluci.

S druge strane, o svojim trenutnim postupcima, koji uključuju nepomično stajanje na trgu i gledanje u jednu točku u tišini, što je započela početkom listopada, ne zna se ništa. Ona odbija komunicirati s medijima ili prolaznicima, ali nagađa se da je u pitanju svojevrsni prosvjed zbog nezaposlenosti u zemlji. Ponekad joj se u prosvjedu pridruže i prolaznici, jednom je prilikom i na glavi imala kartonsku kutiju, a ponekad sa sobom nosi transparent na kojem stoji da ona glasno šuti ili da je nitko ne bi čuo niti da progovori, pišu bosanski mediji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara