Mladež HDZ-a žestoko se protivi koncertu Leta 3: "Ismijavaju Hrvatsku, Crkvu i branitelje"

Mladež HDZ-a žestoko se protivi koncertu Leta 3: "Ismijavaju Hrvatsku, Crkvu i branitelje"

Foto: Facebook

OTKAKO je najavljeno da će se 3. lipnja, u sklopu proslave Dana grada koji se slavi idući dan, u Sisku održati koncert grupe Let 3, u medijima i na društvenim mrežama oglasili su se neki koji brinu za moral naše zemlje i koji zbog toga ovaj koncert smatraju "neprimjerenim".

Navodno je, kako prenosi Sisak.info, najprije javno reagirala tamošnja gradska vijećnica Kristina Grubec iz Hrvatske konzervativne stranke koja je gradskim vlastima uputila pitanje o tome prema kojim je kriterijima odabrana baš grupa Let 3, a pritom je sugerirala da su možda odabrani "zbog etno elemenata susjednih nam naroda", odnosno opanaka, ili zbog čepova u guzicama.

Pročelnik za društvene djelatnosti Grada Siska, Goran Grgurač, odgovorio joj je da se nema čega bojati. "Imamo ogromnu produkciju na europskom nivou. Imamo vrhunski bend, imamo odličnu predgrupu, Rolin Humes. A što se tiče Leta 3, mogu garantirati da će dečki nositi brnjice i da nitko neće biti ugrizen", rekao je Grgurač, kako prenosi Sisak.info.

Pobunila se i mladež HDZ-a

Nakon članice Hrvatske konzervativne stranke, protiv koncerta Leta 3 pobunila se i mladež HDZ-a. I oni se boje da će ovakav koncert loše utjecati na moral ljubljene im domovine te da je Let 3 "neprimjeren" za nastup povodom Dana grada Siska, što bi, boje se, moglo izazvati negativne reakcije među građanima.

Mladež HDZ-a ističe pritom da "Let 3 često u svojim nastupima pokazuje razne oblike vulgarizma i nemorala", a najviše im smeta to što "Let 3 često ismijava Republiku Hrvatsku, Crkvu i branitelje".

"Sami nazivi njihovih pjesama i albuma, kao i svako pojavljivanje u medijima upućuju na to da se radi o glazbenoj grupi kojoj više priliče nastupi na festivalima alternativne glazbe nego na središnjoj proslavi Dana Grada Siska. S obzirom na to da je riječ o novcima iz gradskog proračuna, apeliramo da se građanima Siska omogući da sudjeluju u donošenju odluke o glavnom izvođaču na proslavi Dana Grada, a ne da im se nameće izbor glazbene grupe čiji sadržaj nije primjeren za širu publiku", stoji u priopćenju HDZ-ove mladeži.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara