Monopoly slavi 80. rođendan i dolazi u verziji koju smo oduvijek čekali: S pravim novcem

Monopoly slavi 80. rođendan i dolazi u verziji koju smo oduvijek čekali: S pravim novcem

Foto: Shutterstock 

OVE GODINE Monopoly, jedna od najpopularnijih društvenih igara na svijetu, slavi svoj 80. rođendan, a kompanija Hasbro odlučila je to obilježiti na neobičan način: u 80 kutija Monopolyja stavit će prave novčanice i pustiti ih u prodaju kao i sve ostale.
 
No, samo će u jednoj kutiji sve novčanice biti prave, a radi se o ukupno 20.580 eura. 
 
U ostalih 79 kutija kupci koji budu imali najviše sreće (zasada samo na francuskom tržištu), u pravim će novčanicama pronaći samo pojedine setove - od 20, 50 i 100 eura. 
 
"Htjeli smo napraviti nešto unikatno, a kad smo naše kupce u Francuskoj upitali što bi voljeli naći u Monopolyju za njegov 80. rođendan, rekli su - pravi novac", poručili su iz kompanije Hasbro, prenosi NextShark.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ipak, kako su novčanice eura veće od standardnih novčanica u Monopolyju, kutije s pravim novcem bit će "neznatno ispupčene i malo teže", no "razlika je jako, jako mala, da biste ju uočili morali biste doći u trgovinu opremljeni preciznim vagama", objašnjava Florence Gaillard, brand menadžerica za Hasbro u Francuskoj gdje se godišnje proda oko pola milijuna Monopolyja.
 
Inače, Monopoly kakav danas poznajemo "rođen" je 6. veljače 1935. godine, kada je prvi put pušten u prodaju, a prvu inačicu ove igre osmislila je Amerikanka Elizabeth Magie 1903. godine.
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara