Muškarci, haljinice i cipelice: Ovako se odaje hommage "papučarima"

Muškarci, haljinice i cipelice: Ovako se odaje hommage "papučarima"

Screenshot: jonuriarte.es

MUŠKARCI su žensku odjeću kroz povijest nosili iz raznih razloga i pobuda - osobnih, kako bi pokazali solidarnosti ili zauzeli stav.

A španjolski ih je umjetnik Jon Uriarte u svojoj najnovijoj seriji fotografija "The Men Under The Influence" natjerao da odjenu odjeću svojih djevojaka kako bi ilustrirao promjene u ulogama u modernim vezama i brakovima.

Na taj su ga potez natjerali razgovori sa svojim prijateljima u kojima su došli do zaključka da su se veze značajno promijenile u posljednjih nekoliko generacija. I iako je u prvotnoj verziji na fotografijama zajedno prikazivao parove, ubrzo je shvatio da su sami muškarci puno dojmljiviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svojoj stranici Uriarte obavještava da "fotografije pokušavaju uhvatiti osjećaj da su muškarci izgubili svoje karakteristike, sad kad su žene napravile korak naprijed i napokon postale ravnopravne svojim partnerima".

Neki će reći prilično šovinistički i malo prekasno, ali bilo je sasvim dovoljno da Uriarteu zaradi mjesto u inozemnim medijima, prenosi Huffington Post.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara