"NLO" na dnu Baltičkog mora uništava svu elektroničku opremu u krugu 200 metara

"NLO" na dnu Baltičkog mora uništava svu elektroničku opremu u krugu 200 metara

Screenshot: YouTube

RONIOCI pokušavaju istražiti porijeklo nepoznatog objekta, no oprema kojom se koriste prestane funkcionirati čim mu se približe, piše Daily Mail.

"Sve što ima veze sa strujom, bila to kamera ili satelitski telefon, prestaje raditi u trenutku kad se nađemo iznad anomalije koju pokušavamo proučiti", izjavio je profesionalni ronic Stefan Hogerborn član tima Ocean X koji istražuje nepoznati objekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Između objekta i dna nalazi se prazan prostor od oko četiri metra, a sa strane je zaobljen poput gljive. Ima oblik komada stijene koji prekriva nešto slično čađi, što je dodatno zbunilo stručnjake koji nikada nisu vidjeli nešto slično. Švedska ronilačka ekipa primijetila je nešto što liči na pistu za slijetanje, pretpostavlja se je to put kojim je objekt "doklizao" prije nego se zaustavio, no još uvijek nema jasnih odgovora.

"100 posto sam siguran i uvjeren da smo pronašli nešto jako, jako, jako jedinstveno", rekao je član ronilačke ekspedicije Dennis Asberg.

Objekt je otkriven u svibnju prošle godine, ali je zbog nedostatka materijalnih sredstava bilo moguće sonarom napraviti samo fotografije objekta u obliku diska koji su neki usporedili s poznatim svemirskim brodom iz "Ratova zvijezda" Millennium Falconom.

Ekipa tima Ocean X uzbuđena je zbog potencijalnog velikog otkrića, dok oni malo više skeptični sumnjaju u točnost tehnologije sonara. U tjednima koji dolaze očekuju se nove ronilačke ekspedicije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara