Nadajmo se da nam ovo nije budućnost: On je napredak tehnologije shvatio preozbiljno

Nadajmo se da nam ovo nije budućnost: On je napredak tehnologije shvatio preozbiljno

Screenshot: YouTube

TIM CANNON, samoprozvani "DIY Cyborg" i biohaker, otišao je korak dalje u eksperimentiranju s tehnologijom.

Ugradio si je kompjuterski čip Circadia 1.0 pod kožu lijeve podlaktice. Taj senzor, koji se puni bežično, Cannon i nekoliko njegovih kolega razvijali su 18 mjeseci, a dizajniran je da prati vitalne znakove osobe u čiji je organizam ugrađen te ih zatim šalje Bluetoothom na korisnikov Android uređaj, piše Mashable.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cannon tvrdi da mu Circadia 1.0 "može poslati SMS poruku ukoliko smatra da mu raste tjelesna temperatura". Uređaj zatim može pomoći i pri određivanju uzroka porasta temperature, a buduće verzije trebale bi moći pratiti puls i biti puno manje.

Njegova operacija umetanja ovog tehničkog implantanta pod kožu nije naišla na odobravanje liječnika, stoga je Cannon ponoć potražio kod stručnjaka za modifikacije tijela koji su mu Circadiju ugradili bez ikakve anestezije.

"Smatram da bi naša okolina trebala pozornije i intuitivnije slušati što se događa s našim tijelom", pojašnjava Cannon. "Ako, na primjer, imamo stresan dan, Circadia će komunicirati s mojom kućom i pripremiti lijepu opuštajuću atmosferu, prigušiti svjetla i pustiti toplu vodu u kadu".

Prve tržišne verzije čipa, kako predviđa Cannon, trebale bi biti spremne za nekoliko mjeseci, a koštat će oko 500 dolara. Steve Haworth, stručnjak za tjelesnu modifikaciju koji je Cannonu ugradio čip, tvrdi kako će za ugradnju tražiti oko 200 dolara, a to će onima koji su zainteresirani sigurno još neko vrijeme biti jedina opcija jer je malo vjerojatno da će neki liječnik tako nešto htjeti uskoro provesti u djelo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara