Najbolja svjetska tenisačica Serena Williams odmara u Novigradu

Najbolja svjetska tenisačica Serena Williams odmara u Novigradu

Foto: iPress.hr

NAJBOLJA tenisačica na svijetu, trenutačni broj jedan na WTA listi najboljih svjetskih igračica, ali po ostvarenim rezultatima i jedna od najboljih svih vremena, Serena Williams ovih dana boravi u Novigradu, priopćeno je na internetskim službenim stranicama Grada Novigrada gdje se navodi kako će Serena svoj sedmodnevni boravak u Novigradu iskoristiti za odmor, ali i za pripreme za skorašnji nastup na US Openu.

U informaciji grada Novigrada navodi se kako je najbolja svjetska tenisačica stigla u Istru zaslugom njezina bliskog suradnika, dugogodišnjeg sparing-partnera Saše Bajina, koji je dobar dio djetinjstva proveo u Novigradu, gdje su mu živjeli baka i otac, a gdje je učinio i prve teniske korake.

"Saša se potom nerijetko vraćao u Novigrad, ovdje provodio dio svojeg odmora, a ovoga puta sa sobom je doveo i Serenu, kako bi iz prve ruke upoznala prirodne ljepote i sve druge atribute kojima se Novigrad i Istra mogu pohvaliti" - navodi službena stranica grada Novigrada i dodaje se kako se time, igrom slučaja, dogodilo da u Novigradu istodobno boravi najbolja svjetska tenisačica Serena Williams, te nogometna akademija jednog od najboljih klubova na svijetu, Manchester Cityja, koji je Novigrad kao mjesto priprema svojih mlađih selekcija odabrao drugu godinu zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U oba slučaja riječ je zasigurno o nemjerljivo vrijednoj promociji našega grada", navode iz Grada.

Inače, Serena Williams američka je tenisačica, trenutačni broj jedan na WTA listi najboljih svjetskih igračica. Olimpijska je pobjednica iz Sydneya 2000., Pekinga 2008. te Londona 2012., a u dosadašnjoj karijeri osvojila je 77 WTA naslova, od toga 55 u pojedinačnoj konkurenciji i 22 u igri parova. Ima osvojena sva četiri Grand Slam naslova u obje konkurencije, a s ukupno 32 Grand Slam naslova - 17 pojedinačno, 13 u igri parova i dva u mješovitim parovima - najuspješnija je od aktivnih igračica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara