Najsiromašnijima crkva nudi besplatan smještaj na Olimpijskim igrama: Među odabranima i Hrvatska

Najsiromašnijima crkva nudi besplatan smještaj na Olimpijskim igrama: Među odabranima i Hrvatska

Foto: St Bride's

NOVINARIMA iz najsiromašnijih zemalja na svijetu za vrijeme Olimpijskih igara u Londonu 2012. britanska crkva St Bride's ponudila je besplatan smještaj, a među odabranima se našla i Hrvatska.

Predstavnici medija koji će pratiti Igre, a ne mogu si priuštiti smještaj u hotelu, moći će spavati smještaju koji im ponude vjernici crkve koja sebe naziva "spiritualnim domom novinarstva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za više od deset novinara, uključujući troje iz Toga, Hrvatske i Rumunjske, već je na taj način osiguran smještaj, a čitavu organizaciju regulira London Organising Committee, javlja The Guardian. Na prijašnjim Igrama, novinari koji nisu imali novca za smještaj spavali su ispod stolova u press centrima, a u Atlanti 1994. skupina korejskih novinara čak se udomaćila do te mjere da je napravila vešeraj i postavila štednjak.

"Želim da ovo budu prve Olimpijske igre na kojima novinari neće spavati na podu press centra. Imamo tuševe, prostoriju za odmaranje i kafiće, a postoji opasnost da će ljudi misliti da ovdje mogu spavati što nije higijenski, a niti udobno", izjavila je Mandy Keegan glavna menadžerica press centra.

James Irving, voditelj financija u St Bride'su, izjavio je da su vjernici iz njihove zajednice u te svrhe ponudili sobe koje bi inače iznajmljivali: "Osjetili smo potrebu pomoći onima koji si neće moći priuštiti odsjedanje u skupim hotelima".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara