Najskuplji Hrvat, a nije Modrić!

Foto: Dubrovački dnevnik

IAKO bi bilo za očekivati da se za megalomanske transfere bore vlasnici¨sportskih klubova koji su ujedno i vlasnici naftnih bušotina, iz cijenjenih svjetskih velesila, ipak je Republika Hrvatska ta koja se vezuje uz treći najskuplji transfer svijeta.

Hrvatski transfer koji se dogovara za našeg igrača iz ''NK Udba' u 'FC Schengen' iz Berlina istisnuo je čak i povijesni transfer Francuza Zinadine Zidana s trećeg mjesta najplaćenijih igrača u povijesti.

Inače, Josip Perković je, kako tvrdi njemački 'Bundesnachrichtendienst', već igrao po Njemačkoj, a poznat je i kao 'fudbaš' koji je puno ulazio u zaleđa, ali i počinjao grube prekršaje na terenu.

Transfer Josipa Perkovića, koji je uzburkao europsku javnost, Hrvatski sabor, ljevicu, desnicu, pa čak i Karamarkovu djevojku, iznosi vrtoglavih 80 milijuna eura. Samo 14 milijuna manje od transfera Portugalca Christiana Ronalda u Real Madrid.

Kakav će doprinos dati tom klubu koji uvijek graniči u dnu ljestvice te čuva pozicije, vidjet ćemo, ali je sigurno da će njihov budući napadač biti ubojica na terenu.

Ljestvica najskupljih transfera u povijesti sada izgleda ovako:

1. Gareth Bale – 100.000.000,00 EUR, platio Real Madrid
2. Cristiano Ronaldo – 94.000.000,00 EUR, platio Real Madrid
3. Josip Perković – 80.000.000,00 EUR, platio hrvatski narod
4. Zinedine Zidane – 73.500.000,00 EUR, platio Real Madrid
5. Zlatan Ibrahimović – 69.500.000,00 EUR, platila FC Barcelona

 Napomena: Riječ je šaljivom sadržaju Dubrovačkog dnevnika

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara