Najstariji muškarac na svijetu ima 111 godina i živi u New Yorku

Najstariji muškarac na svijetu ima 111 godina i živi u New Yorku

Screenshot: YouTube

NAJSTARIJI živući muškarac na svijetu je stručnjak za okultne pojave star 111 godina, koji New York naziva svojim domom.

Alexander Imich, koji je rođen u Poljskoj 1903. i preživio je sovjetski Gulag, emigrirao je u 50-ih godina prošlog stoljeća u Sjedinjene Države. Navršio je 111 godina u veljači i zaradio prošlog mjeseca naslov "najstarijeg živućeg muškarca" koji mu je dodijelila Gerontološka istraživačka skupina iz Torrancea u Kaliforniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imich je međutim daleko od toga da bude i najstarija živuća osoba na svijetu jer je čak šezdeset i šest žena starije od njega, uključujući i najstariju među njima, Japanku Misao Okawu, koja ima 116 godina.

Imich, koji uzima oskudne obroke, a od namirnica najviše voli piletinu i čokoladu, kaže da dug život može zahvaliti "dobrim genima". i Njegov je otac bio ušao u devedesete, kaže on u razgovoru vođenom u stanu u njujorškom Upper West Sideu.

"No kakav život živiš jednako je ili možda čak i važnije od toga koliko je dug", kaže najstariji muškarac na svijetu.

Imich, koji je 1995., sa svojih 95 godina, izdao antologiju nazvanu "Nevjerojatne priče o paranormalnome", kaže da još uvijek misli na budućnost. "Ima stvari koje bih želio ostvariti", kaže on i dodaje da nije nisam sasvim siguran što i kako".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara