Najužasniji citati iz "50 nijansi sive"

Najužasniji citati iz "50 nijansi sive"

Screenshot: YouTube

EKRANIZACIJA romana "50 nijansi sive" je pred vratima, a čini se da je film uspio stvoriti još više ludila u svijetu nego što je to napravila trilogija E.L. James prema čijem je prvom dijelu nastao. Ako je to moguće.

Glavni glumci Dakota Johnson i Jamie Dornan iskaču s apsolutno svih naslovnica, osvrte privilegiranih recenzenata koji su film već imali priliku pogledati nemoguće je izbjeći, a tu su i komentari redateljice, komentari autorice, ekskluzivne fotke sa snimanja, ekskluzivni osvrti na fotke sa snimanja...

U svakom slučaju, zahvaljujući upravo takvoj pozornosti, jako je puno onih koji jedva čekaju da ova pompa prođe, uvjerenih, naravno, da je potpuno bezrazložna, budući da je u pitanju jeftini pornić, koji, na kraju, uopće niti nije pornić. Doduše, jednaku polarizaciju stvorili su i romani kad su tek izašli, možda još i veću, budući da su sa svih strana iskakali oni koji nisu mogli shvatiti kako je odrasla osoba uopće mogala napisati nešto tako loše, kako je netko to uopće mogao objaviti i kako je, na kraju, moguće da nešto toliko loše napisano uopće može napaljivati milijune žena diljem svijeta.

Jer, u to nitko ne sumnja, trilogija "50 nijansi" definitivno je isključivo erotsko štivo za žene i iako je postalo opće poznato da nije nikakav literarni biser, oni koji su romane ipak pokušali čitati nisu se mogli prestati zgražati, bez obzira na to što su znali u što se upuštaju. Među takvima je i redakcija Independenta, koja je svima koji se nisu uspjeli prisiliti pročitati umotvorine E.L. James odlučila ususret premijeri filma predstaviti izbor najgorih citata iz prve knjige. "Da budemo iskreni, nije nam jasno kako netko može masturbirati na ovo mrtav ozbiljan", poručuju.

Pa provjerimo koji su to najužasniji citati.

"Njegov je glas mekan i topao kao tamna otopljena karamela...ili nešto".

"I iz vrlo malog, premalo korištenog dijela mojeg mozga - vjerojatno lociranog kod medulle oblongate, otprilike tamo gdje boravi moja podsvijest - došla je misao: on je došao vidjeti tebe".

"Pokušaj biti hladna Ana, moja izmučena podsvijest moli na koljenima".

"Napokon me pitao jednostavno pitanje, bez insinuacija i zbunjujućeg dvostrukog značenja...pitanje na koje mogu odgovoriti. Primila sam ga s obje ruke kao da je pojas za spašavanje i odlučila se za iskrenost".

"Mora da sam boje komunističkog manifesta".

"Prestani! Prestani odmah! Moja podsvijest metaforički vrišti na mene, prekriženih ruku, naslanjajući se na jednu nogu i udarajući drugom frustrirano. Uđi u auto, otiđi kući i uči. Zaboravi na njega...odmah!".

"On izgleda božanstveno dobro...Imam viziju u kojoj sam ja Ikar koji leti preblizu Suncu i kao rezultat toga gori".

"Utjecao mi je na vid i vidim sve duplo, kao u starim reprizama crtića Tom i Jerry".

"Uhoda, šapnula mi je podsvijest kroz oblak tekile koji lebdi oko mojeg mozga, ali nekako, zato što je to on, nije me briga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znoj Christiana Greya: razmišljanje o tome radi mi čudne stvari".

"Otkucaji srca su mi se ubrzali, a medulla oblongata zaboravila ispaliti sinapse da dišem".

"'Baš kao Eva, željno jedeš s drva znanja', kazao je".

"Gledam Christianovu četkicu za zube. To bi bilo kao da je on u mojim ustima. Hmmm... Opipam je. Mokra je. Sigurno ju je nedavno upotrijebio. Na brzinu na nju stavim pastu i operem zube brže nego inače. Osjećam se tako zločesto. To je tako uzbuđujuće..."

"Zidovi i strop su duboko tamnocrvene boje, zbog čega se prostrana soba doima kao maternica".

"Dva orgazma...raspadanje po šavovima, kao vrtnja veš mašine, wow".

"Lagano me povukao za stidne dlake...".

"Uzela sam šparogu, pogledala ga i ugrizla se za usnu. A onda vrlo polako vrh svoje hladne šparoge stavila u usta i posisala ga".

"Uzdahnula sam, ja sam Eva u rajskom vrtu, a on je zmija kojoj ne mogu odoljeti".

"Moja unutarnja boginja dahće".

"Moja unutarnja boginja se vrti kao balerina svjetske klase, piruetu za piruetom".

"Iščekivanje visi teško i kobno iznad moje glave, kao mračni tropski oblak".

"Opčinjena sam...gledam ga kao što bi netko gledao opasnog predatora, čekajući njegov napad".

"Uvukao mi se pod kožu...doslovno".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara