Najveće opasnosti koje nam prijete od cyber kriminala u 2015.

Najveće opasnosti koje nam prijete od cyber kriminala u 2015.

Foto: Shutterstock

KOMPANIJE zadužene za online sigurnost, među kojima su BitDefender, Symantec, Kaspersky, Proofpoint i Sophos, objavile su rezultate istraživanja o najvećim opasnostima koje korisnicima prijete od cyber kriminala u ovoj godini, prenosi Guardian.
 
Prema prijetnjama cyber kriminalaca, čini se da će u 2015. godini na većem udaru biti društvene mreže, ali i bankarski te zdravstveni sektor.
 
Napadi će biti ciljani, a pojavit će se sofisticiraniji oblici spam poruka. Na meti su posebno korisnici koji kupuju preko interneta.
 
Sudeći prema izvješću, hakeri će se okomiti na financijski sektor, a meta će biti i bolnice, posebno privatne, jer su podaci o pacijentima uglavnom u digitalnom obliku.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U 2015. očekuje nas i porast broja online ucjena, a takvo će iznuđivanje novca uglavnom biti povezano s pornografskim sadržajima.
 
Kompanije za internetsku sigurnost upozoravaju da će ove godine biti ostvareni i veći napadi na Apple, a posebna opasnost prijeti servisima kao što je Apple Pay. Očekuju se i novi virusi kojima će biti napadnuti pametni telefoni.
 
Porast će i broj virusima zaraženih multimedijskih sadržaja na društvenim mrežama, posebno na Facebooku.
 
U 2015. očekuju se i intenzivniji međunarodni cyber sukobi. U prošloj je godini prašinu podigla afera u kojoj su hakeri napali Sony, te navodna umiješanost Sjeverne Koreje u taj napad. Tko god stajao iza tog napada, činjenica je da cyber kriminal postaje nova vrsta terorizma, posebno u borbi siromašnih zemalja protiv moćnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara