Najveći internetski trol dobio doživotnu zabranu korištenja Twittera

Najveći internetski trol dobio doživotnu zabranu korištenja Twittera

Foto: Twitter

CHARLES JOHNSON, čovjek koji je svojim pisanjem na Twitteru navukao na sebe bijes javnosti dobio je doživotnu zabranu korištenja te društvene mreže. Johnson je u svađu uvukao dvojicu uglednih novinara New York Timesa, nakon što je napisao da je za iskakanje "Amtrakovog vlaka iz tračnica kriva homoseksualnost".

U nedjelju je trajno suspendiran s Twittera nakon što je raspisao skupljanje financijskih sredstava za "smaknuće" DeRaya McKessona, aktivista za ljudska prava koji je sudjelovao u nemirima u Baltimoreu i Fergusonu, piše Washington Post.

Twitter je isključio nekoliko različitih računa koje je Johnson otvorio, među kojima su @citizentrolling i @freechucknow. On i njegovi odvjetnici podnijeli su tužbu za cenzuru.

"Twitteru ne smeta što ljudi putem te mreže organiziraju pobune i nerede u gradovima, ali imaju problema s mojom posebnom vrstom novinarstva", požalio se Johnson na svom blogu GotNews.com.

On sebe samog smatra novinarom, no javnost ga smatra ekstremnim trolom, koji svojim pisanjem podiže prašinu i uzrokuje brojne polemike. Johnson tvrdi da Twitter ima različite kriterije oko toga što je prihvatljiv govor i namjerava se boriti protiv toga. Svoje fanove pozvao je da objave na svojim profilima molbu da se aktivira profil Charlesa Johnsona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara