Nakon 20 godina dobio poruku od kolege koji ga je zlostavljao u školi: "Raspao sam se"

Nakon 20 godina dobio poruku od kolege koji ga je zlostavljao u školi: "Raspao sam se"

Foto: Facebook

34-GODIŠNJI ChadMichael Morrisette, iz jednog malog grada na Aljasci, tijekom djetinjstva (koje je proveo u obitelji mormona), a posebno u školi, bio je sustavno maltretiran od strane vršnjaka zbog toga jer je gay.

"Maltretirala me kompletna nogometna momčad, a nekoliko njih slijedilo me svugdje. Vrijeđali su me, prijetili mi smrću", priča Morrisette za Yahoo Parenting. Morrisette danas radi kao savjetnik i dizajner u Hollywoodu, gdje se doselio prije 15 godina. Otada nije previše razmišljao o zlostavljanju koje je proživljavao u školi, međutim, isprika koja je stigla nedavno, nakon 20 godina, pokazala je da je to, kako je rekao, "cijelo vrijeme čučalo u njemu".

Ispriku je dobio u poruci na Facebooku koju mu je poslao njegov bivši razredni kolega Louie Amundson. Amundsona je na ovaj potez potaknuo razgovor s njegovom 10-godišnjom kćeri koja ga je upitala je li on ikada nekoga zlostavljao.

"...i tada mi je prošlo kroz glavu kakvo sam zločesto govno bio prema tebi"

"Nedavno sam sa svojom kćeri pričao o zlostavljačima. Pitala me jesam li ja nekoga maltretirao u školi. Rekao sam joj da jesam i tada mi je prošlo kroz glavno kakvo sam zločesto govno bio prema tebi. Želim ti se ispričati. Da živimo u istoj državi napravio bih to osobno, licem u lice. Ne znam hoćeš li me se sjetiti, ali ja se tebe itekako sjećam i sjećam se što smo ti radili. Žao mi je", napisao je Amundson u poruci Morrisetteu koju mu je poslao 5. svibnja.

"Iskreno, ne znam sjećam li se točno baš Amundsona, bilo ih je toliko koji su me zlostavljali, teško mi je sjetiti se svih. Maltretirali su me jer sam gay. I jer sam bio nizak. I jer sam im jednostavno bio na piku. Nisam mogao doći u školu sam, uvijek me netko stariji morao dopratiti", prisjeća se Morrisette kako prenosi Daily Mail, te dodaje:

"Nakon što sam pročitao poruku raspao sam se, počeo sam plakati, u meni se pomaklo nešto za što nisam ni znao da postoji, nisam bio ni svjestan koliko me to zapravo kočilo sve ove godine".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara