Nakon dvije godine pronađeno pismo u boci koje je djevojčica iz Međimurja bacila u Muru

Foto: emedjimurje.hr

DVIJE godine nakon što je tada osmogodišnja Tena iz Novakovca bacila pismo u boci u rijeku Muru djevojčica je dobila neočekivan poziv, a portal emedjimurje.hr piše kako je bocu pronašao strojovođa Mišo iz Slovačke.

"Ja sam Tena i imam 8 godina. Ja sam iz Novakovca. Ovo je pismo u boci. Ako ga netko nađe neka nam se javi. Željeli bi znati gdje će pismo završiti",  napisala je u ljeto 2011. godine Tena. Svoje pismo zajedno s brojem telefona stavila je u bocu i sa skele u Novakovcu bacila u rijeku Muru.

Pismo u boci putovalo je više od dvije godine i onda jednog dana stiže poziv. "Halo! Ovdje kapetan broda 'Mirela'. Tražimo Tenu jer smo pronašli njezino pismo u boci i trenutno se nalazimo na granici između Srbije i Rumunjske", bile su riječi koje su iznenadile Tenu i njezinu obitelj. Poziv je stigao s granice Srbije i Rumunjske, a pismo u boci pronašao je strojovođa Mišo.

Budući da je kapetan broda iz Smedereva nije mu se bilo teško sporazumjeti s Tenom. Ona mu je u razgovoru oduševljeno ispričala sve o ljepotama kraja odakle je pismo poslano. Na to je on uzvratio opisom mjesta gdje su pronašli pismo te poslao puno pozdrava Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara