Nakon intervjua s više od 500 biznismena, sastavio popis koji bi vam trebao pomoći da postanete bogati

Ilustracija: Shutterstock

U DANAŠNJE vrijeme na gotovo svakom koraku možete pronaći savjete kako manje trošiti, više štedjeti, bolje ulagati, brže se izvući iz dugova i riješiti baš svaki svoj i najmanji problem s novcem.

Ali, način na koji su svi ti savjeti sažeti u knjizi objavljenoj davne 1937. godine možda bi vam uistinu mogli pomoći, piše Business Insider. Naime, Napoleon Hill, bivši savjetnik Franklina D. Roosevelta, intervjuirao je "više od 500 najuspješnijih muškaraca u SAD-u", kako bi pokušao shvatiti koji je ključ njihova uspjeha. Sve to zapakirao je u knjigu "Mislite i postanite bogati", a iako je intervjuirao neke od najslavnijih biznismena svog vremena unutar šest savjeta koje je izvukao kao srž čitave priče ne nalaze se nikakve konkretne poslovne smjernice već psihološke postavke koje bi nam trebale pomoći da "srušimo barijere koje nas razdvajaju od bogatstva".

Pročitajte koje su to:

1. Zamislite konkretnu cifru koju biste željeli imati. Nije dovoljno reći "Ja želim puno novca". Budite konkretni kad je u pitanju cifra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2. Odredite što točno možete dati zauzvrat. Točnije, budite svjesni da ne možete dobiti "nešto za ništa".

3. Odredite konkretan datum na koji namjeravate imati cifru koju ste zamislili.

4. Smislite detaljan plan za realizaciju onoga što želite i počnite ga odmah provoditi u djelo, bez obzira mislite li da ste spremni ili ne.

5. Napišite jasnu, sažetu izjavu o količini novca koji namjeravate steći, odredite vremenski rok, što namjeravate učiniti kako biste ga dobili i opišite detaljan plan pomoću kojeg ćete do njega doći.

6. Pročitajte što ste napisali naglas, dva puta, jednom netom prije nego što ćete otići u krevet i jednom kad se ustanete. Kako čitate  morate početi vjerovati i osjećati kao da već posjedujete taj novac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara