"Nasilje nije cool" završava koncertom u kazalištu Vidra

Foto: PR

POSLJEDNJIH godinu dana udruga Medijska tvornica u školama diljem Hrvatske provodi projekt "Nasilje nije cool".

Cilj je edukacija o cyberbullyingu i prevencija govora mržnje na internetu. Udruga završava svoje aktivnosti velikim koncertom protiv nasilja, a sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Savjetovalištu Luka Ritz.

Djelatnici udruge Medijska tvornica u posljednjih godinu dana obišli su ukupno 15 škola u Hrvatskoj, od toga deset osnovnih i pet srednjih, a iskustva učenika, ovisno o godištu, su različita, kaže nam predsjednica Udruge Valerija Đurđević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U osnovnim školama problem je malo izraženiji jer su djeca više osjetljiva na kritike i uvrede od strane osoba koje ih vrijeđaju na internetu. Imali smo razne situacije, gdje su djeca bila i počinitelji i žrtve, a nisu niti znala da su počinitelji, tako da smo s razgovorom i non-stop edukacijom, definitivno pomogli djeci da se osvijeste i da se znaju zaštititi na internetu", ističe Đurđević.U ovom projektu sudjelovalo je ukupno 300 djece i mladih, svi su oni kroz radionice sudjelovali u izradi video uratka o nasilju na internetu iz njihovih očiju. Održane su i debate, u koje su osim učenika, bili uključeni stručnjaci iz područja psihologije, sociologije ili pedagogije.

"Što se tiče srednjih škola, oni su malo više upoznati s pojmom govora mržnje na internetu, znaju što je i podupiru kampanju, definitivno se žele uključiti, tako da su djeca dobra".Veliko finale ovog projekta održat će se koncertom 'Nasilje nije cool' u utorak od 20 sati u kazalištu Vidra. Pozivaju se svi zainteresirani da svojim dolaskom na koncert kažu odlučno NE nasilju.

"Imamo osam izvođača, to su grupa Connect, Lana Jurčević, Leteći odred, Ivana Kindl, Luka Nižetić, Sandi Cenov, Slavonia band i Teška industrija", ističe Đurđević.Sav prihod od koncerta namijenjen je Savjetovalištu protiv nasilja djece i mladih Luka Ritz.

"Pozivam svu djecu i mlade, ali i roditelje i sve ostale građane da se pridruže našoj akciji, da dođu na naš koncert u utorak u kazalište Vidra. Ulaznice su za učenike, studente i umirovljenike 25 kuna, a za ostale građane 50 kuna, dok je ulaz za djecu do 7 godina, besplatan", ističe voditeljica projekta i organizatorica koncerta Valerija Đurđević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara