Ne, Google, ovo nije Kim Jong-unova sestra

Ne, Google, ovo nije Kim Jong-unova sestra

Screenshot: Google/Twitter, NorthKorean TV/Independent

KAD BISMO vjerovali ovoj fotografiji, Kim Jong-unova sestra nenadmašno mu sliči.

A ona je bila prva koja se pojavljuje kad preko Googlea pretražujete Kim Yo-jong, iako će vam već i drugi pogled otkriti da se radi o fotošopiranoj fotki Kim Jong-una na kojoj je sjevernokorejski diktator s posebnom šminkom i frizurom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, Googleovi su algoritmi očito povukli krivi izvor za stavljanje naslovne fotografije (pojavila se na argentinskoj društvenoj mreži taringa.net).

Ova greška, koju je uočio korisnik Twittera Alistair Coleman, nije prvi put da je Google krivo spojio biografije i fotografije. Primjerice, u kolovozu je uz logo lanaca pekarnica Greggs stajao logo na kojem je pisalo: "Greggs - Posljednjih 70 godina snabdijeva šljam sranjima", a slično se dogodilo i PC Worldu uz koji je u ožujku stajalo: "Poput pakla, samo s gorom uslugom".

Inače, Kimova sestra izgleda kao na donjoj fotografiji. Ima 27 godina i prema posljednjim izvješćima nedavno se udala za Choe Songa, sina Kim Jong-unovog maršala Choea Ryong-Haea, poznatog kao Kimova desna ruka.Google je u međuvremenu uklonio pogrešku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara