Ne morate se više brinuti o bakterijama u hotelskim sobama

Foto: Shutterstock

VAŠ POTPIS na bilo kojem dokumentu je jedinstven no i vaš je bakterijski "potpis" jedinstven, što znači da se s vama posvuda kreću i sitni sustanari koji žive na vašoj koži.

Pod mikroskopom vidljive trunčice prekrivaju vam tijelo i kreću se s vama posvuda, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u stručnome časopisu Science. Znanstvenici tvrde da je svaka prostorija vašega stana prepuna bakterija jedinstvenih za vas i vašu obitelj. I svako mjesto koje dotaknete - prozor, kvaku, prekidač na štednjaku - prekriveno je vašim osobnim bakterijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znanstvenici su izolirali bakterije sedam različitih obitelji i proučavali ih tijekom mjesec i pol dana. Ustanovili su da je, čak i kad je obitelj otišla iz svog doma, u njegovim prostorijama i nakon 24 sata postojao jedinstveni bakterijski "potpis", karakterističan za članove te obitelji.

Onima koji brinu zbog bakterija u hotelskim sobama znanstvenici poručuju da se više ne opterećuju time. Naime, ustanovili su da bilo koju prostoriju u kojoj se nalazite istodobno zaposjednu i vaše bakterije.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara