Ne zezajte se s Clooneyjem

Ne zezajte se s Clooneyjem

Foto: Guliver/Getty Images

OSKAROVAC George Clooney koji je inače prilično tajnovit što se njegova privatnog života tiče, odlučio je reagirati na članak Daily Maila u kojem se navodi kako njegova buduća punica ne odobrava zaruke s njezinom kćeri Amal Alamuddin.

U otvorenom pismu koje je objavio USA Today, Clooney upozorava: "Daily Mail napisao je potpuno izmišljenu priču o majci moje zaručnice koja se protivi našem braku zbog vjerskih razloga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, riječ je o članku Daily Maila u kojem stoji da se Baria Alamuddin protivi braku jer pripada Druzima, maloj monoteističkoj vjerskoj zajednici čiji se pripadnici uglavnom nalaze u Libanonu, Izraelu, Siriji, Turskoj i Jordanu,

"Za početak, ništa izneseno u tom članku nije istina. Njezina majka ne pripada Druzima i nije bila u Bejrutu otkad smo Amal i ja počeli hodati. Najvažnije od svega, ne protivi se braku. No, sve je ovo manje bitno. Kad napišu da je Amal trudna, da ćemo se vjenčati na setu 'Downton Abbeyja', da se kandidiram za predsjednika i sve ostale idiotske priče koje objavlju - nije me briga. No, ova laž povlači neka veća pitanja. Neodgovornost koju pokazuju kada u današnje vrijeme eksploatiraju vjerske razlike gdje iste ne postoje, u najmanju je ruku opasna. Imamo članove obitelji diljem svijeta i kriminalno je kada netko na ovaj način izaziva takve probleme s ciljem da proda novine", piše Clooney i dodaje da se zalaže za slobodu govora, ali ne i za novinarsku neodgovornost.

"Daily Mail, više od bilo kog drugog, nebrojeno je puta pokazao da ih činjenice ne zanimaju. A kada moju obitelj i moje prijatelj dovedu u opasnost, prelaze granicu između smiješnih tabloida i medija koji potiču nasilje", zaključuje Clooney.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara