Netko je dobro smjestio Dalmatincima, a oni nasjeli

Netko je dobro smjestio Dalmatincima, a oni nasjeli

Foto: Shutterstock

U POSLJEDNJIH nekoliko tjedana na području Splita i okolice pojavila se informacija da su svi obrtnici i radnici tijekom obavljanja posla dužni nositi oznake sa svojim imenima.

Za nenošenje oznake nekima je, navodno, već i naplaćena kazna, ali nikome nije jasno tko je kazne naplaćivao i zašto s obzirom da pravilo o nošenju oznake - ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U vezi tih informacija oglasilo se i udruženje obrtnika Split, piše Dalmacija News.

"Stručna služba Udruženja obrtnika Split također u zadnje vrijeme zaprima niz telefonskih upita obrtnika, koji mahom traže odgovor na navedeno pitanje. Pritom obrtnici najčešće navode da im je rečeno kako je takva obveza propisana Zakonom o zaštiti potrošača, pa i da su čuli kako su neki obrtnici kažnjeni zbog toga. Međutim, nijedan obrtnik koji nas je zvao, ne zna za konkretne slučajeve 'iz prve ruke'. Uglavnom navode da se o tome priča" – rekao je za Dalmacija News Neven Kačić-Bartulović, predsjednik Udruženja obrtnika Split.

I Ministarstvo gospodarstva tvrdi da u ni jednom zakonu ne postoji obaveza nošenja oznake s imenima: "Vezano uz upit u odnosu na obvezu isticanja imena i prezimena obrtnika i njihovih djelatnika na način da imaju bedž sa svojim imenom na radnoj odjeći izvješćujemo vas da Zakon o zaštiti potrošača kao i Zakon o trgovini ne propisuju ovakvu obvezu".

Jedino logično objašnjenje situacije? Netko je vjerojatno odlučio na brzinu nešto zaraditi pa je za nos povukao obrtnike i radnike i uvjerio ih u priču s oznakama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara